Hoppa till innehåll

To Gillian on Her 37th Birthday

En oväntat gripande snyftare!

Det är Gillians 37:e födelsedag. Dessvärre dog Gillian för exakt två år sedan i en båtolycka. Kvar lämnade hon maken David och dottern Rachel (Claire Danes!). Nu ska de tillbringa en helg med Gillians syster Esther och hennes man, som alltid försöker fixa ihop David med nya kvinnor. Han blir arg över deras respektlöshet när de utan förvarning visar upp en kvinna även denna gång, på Gillians dödsdag och allt. Men det finns värre problem: Esther tycker inte att David klarar av papparollen längre. Han vägrar släppa taget om Gillian och pratar fortfarande med henne ute på stranden. Rachels betyg sjunker ständigt och det är tydligt att hon inte mår bra.

Jag kan inte komma ifrån att filmen känns en smula tv, även om det skulle kunna bero på att David spelas av Peter Gallagher (pappan i The O.C.)… ändå blir jag väldigt rörd. Jag tycker att skådespeleriet är bra och jag tröttnar aldrig på Claire Danes uttrycksfulla ansikte och hennes röst som jag verkligen gillar.

Se och gråt!

FilminfoIMDB: To Gillian on Her 37th Birthday
Regissör: Michael Pressman
År: 1996
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *