Hoppa till innehåll

Möhippa och svensexa!

I lördags hade jag bestämt att träffa Ellinor och Veronica i Linköping för en liten myshelg. Samtidigt skulle jag lura med mig Jonas, eftersom grabbarna planerat svensexa för honom i just Linköping. Det blev en bra helg fast tyvärr med en stor dålighet också.

Vid sextiden på morgonen väckte jag ömt min älskade och kungjorde att vi skulle åka med en spårvagn 07.05. Mer fick han inte veta, men strax innan vi åkte fick han en färdigpackad väska i handen. Destinationen fick han inte höra förrän busschauffören kollade biljettnumren och frågade “Linköping?”. Fast sen fick jag förstås veta att han redan visste att jag skulle bli möhippad där…

På bussen anslöt Jonas L som gav Jonas ett första uppdrag inom kursen JFHF0001 – Förstudie av äktenskap. Han fick en enkät med pinsamma frågor att ställa till bussens passagerare, väldigt fint. Belöningen var såklart öl.

Väl framme i Linköping skildes våra vägar åt (och jag får erkänna att jag var en smula nervös för vad de skulle ta sig till med min blivande make). Jag tog bussen hem till Ellinor och blev mött av henne och Veronica. De visade mig runt i Ellinors lilla fina lägenhet och jag bad strax om att få låna toaletten. När jag klev in noterade jag något gult i ögonvrån, men tänkte väl inte mer på det utan öppnade toalettlocket och hörde plötsligt ett plågat “Nej, nej, nej…”. När jag då tittar närmare på det gula ser jag att det är en ofantligt vacker krona med texten “Fru Ferry”, som hålls av en arm som sträcks ut från duschkabinen. Och därinne står Maria… Jag tror jag med säkerhet vågar påstå att det var mitt konstigaste toalettbesök någonsin. :) Så här fin blev jag!

Tjejerna hade planerat en väldigt mysig och snäll möhippa och dessutom lyckats pricka in ett par saker jag tänkt att jag borde göra i Linköping, men aldrig hann med medan jag bodde där. Först blev det lyxpicnic vid Bergs slussar, följt av minigolf och glass. Sen åkte vi hem till Ellinor en liten sväng igen för att sedan gå och äta på Ghingis i stan. Både slussarna och Ghingis stod en gång i tiden på min mentala “det här borde jag göra innan jag flyttar”-lista, utan att bli avprickade, så det var ju perfekt! Efter god mat blev det lite pubbande och sen sov jag och Veronica över hos Ellinor och Maria åkte hem till sig.

På lördagen åkte Veronica hem tidigt, men jag, Ellinor, Maria och Martin fikade på kanonmysiga Åbacka, som jag också lyckats missa i Linköping. Sen fick Maria öva inför sommarjobbet som guide i Gamla Linköping genom att valla runt oss tills det var dags för mig att bege mig mot bussen och möta grabbarna för hemfärd.

Då kom tyvärr helgens mycket obehagliga och tråkiga kalldusch. Jonas hade tappat sin något för stora förlovningsring, förmodligen när de badade. Sååååå tråkigt. Jag blir nästan gråtfärdig när jag får syn på min egen… Ledsamt som fan. Skit och helvetes jävla piss. :(

Som tur var hade i alla fall grabbarna avstått från sin ursprungliga plan att raka skallen på honom. Han fick klä ut sig till munk ett tag och de tänkte ge honom den klassiska munkfrisyren (kalt uppepå, hår runtomkring). Jag fick som tur var möjlighet att berätta för dem vilken otroligt dålig idé det var inför bröllopet och kanske tog de hänsyn till det.

» Mina bilder från helgen

4 kommentarer

 1. Det lät som en riktigt bra och mysig möhippa..! Så väldigt trist med Jonas förlovningsring bara.. Men ja, tur att han inte blev rakad iaf!

 2. maria maria

  Tur att den omtalade kalufsen klarade sig, men lessen för den andra oturen :(
  Det var i a f kul att läsa om helgen ur ditt perspektiv :) Jösses vilken fin krona du har på knoppen ;)
  Ska villigt erkänna att det var ännu roligare än jag trodde att hitta på och planera möhippa – tänkte först att det var roligast för den “drabbade”, men kanske är det tvärtom…

 3. Helena Helena

  Det var nog allt skoj för mig också. :) Och kronan var helt klart snyggast i världen. Särskilt de ystra rubinerna.

 4. Nej, nej vad trist med förlovningsringen! Hu.

  Men KUL med möhippa! :-)

  Kram och lycka till med bröllopet om jag inte passerar här dessförinnan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *