Fullt upp

Idag har jag varit löjligt trött. Blir lite lätt hypokondrisk, för jag har ont/obehag i njurtrakterna också. Undrar vad det kan vara. Tröttheten i sig är egentligen inget konstigt, så stressad som jag är nu. Det är jättemycket som snurrar runt i huvudet och som ska fixas. Kanske har det andra med det att göra också.

Största delen av måndagen gick åt till att klura över sång-och-info-bladet till bröllopet och lite annat sånt småpill. I tisdags jobbade jag min andra dag med att bjuda på sill, den här gången ett nytt recept – matjessill med päronhack – på Ica Supermarket i Hjällbo. Det var helt okej, fast jag var såå mörbultad efteråt. Jag stod vid ett alldeles för lågt bord och skar saker (sill, päron, rödlök, dill), det tyckte ryggen inte om. Kundintresset var oväntat omvänt: mest under de lugna förmiddagstimmarna och sedan avtagande. Förmiddagstimmarna är ju pensionärstimmarna och det hela kanske förklaras av att många av pensionärerna tillhörde den svenska sill-vid-varje-högtid-kulturen, medan merparten av dem som kom senare inte gjorde det. Många rynkade ogillande på näsan och flydde i panik vid blotta omnämnandet av den inlagda fisken.

Igår ringde de igen från Action People och undrade om jag ville jobba lite idag också. Pengar är bra, så jag sa ja och har således stått på ett Onoff idag och kört SodaStream och bjudit på läsk. Det gick okej, efter lite strul med trilskande kolsyrepatroner och annat krångel. Men hur som helst… butiken var ett äventyr i sig. För att gå på den FHM-kalenderprydda toaletten eller komma åt personalköket var man tvungen att passera inte mindre än fyra låsta dörrar, i sällskap med en anställd. För att hämta vatten till läsken behövde jag bara passera en av de låsta dörrarna men då var det inte ett handfat med avlopp jag kom åt utan en sån där vattentank, så jag kunde inte skölja/hälla ut. Det blir väldigt mycket nödlösningar och improvisation när man demar saker…

Egentligen hade vi planerat att gå på stan idag innan Jonas skulle åka till jobbet. Det fick bli en snabbis ändå, eftersom jag inte började förrän vid 13. Vi kom iväg lite sent och blev dundermycket mer försenade av att Västtrafik strulade, så vi hann knappt något alls. Vi tittade på bröllopsskor till Jonas, men måste titta lite på lite fler ställen. Köpte i alla fall en picnicfilt, som vi ska använda imorgon om vädret tillåter, och en gästbok för att kunna samla trevliga meddelanden från bröllopsgästerna.

Igår träffade jag även Maria en sväng, åt mat och glass och promenerade. Mysigt! Jag ringde också till ett intressant företag och pratade exjobb och kom så långt som att jag ska dit på tisdag och prata med dem. Spännande. Har försökt hitta någon lämplig person vid LiTH som kan vara examinator, men det är inte helt lätt att få tag i folk nu.

Imorgon ska Jonas och jag bara mysa och vara lediga. Det ska bli så enormt skönt!

Nu känner jag att jag har gjort mitt för idag, så nu blir det paus i soffan med te och en bok. Får se om jag håller mig vaken tills Jonas kommer hem…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.