Jobb och regnprognos

Igår och idag har jag alltså jobbat med att dema Annikkis färdigrätter på Hemköp vid Hvitfeldtsplatsen. Carbonara, kyckling med nudlar och oxgryta. Kött, kött, kött… och jag smakade faktiskt lite. Fast väldigt lite. Det är konstigt det där – jag gillar ju skinksmaken, tycker mycket om vegetariska baconbitar till exempel, men så fort jag bara smakade på såsen till carbonaran tyckte jag det var alldeles för mycket KÖTT. Inte smak av skinka utan av dött djur… den tunga, ofräscha smaken. Märkligt. Jag trodde inte att jag skulle vara så avvand, men det är jag nog allt. Veggofläsk smakar fläsk, fläsk smakar dött djur. :)

Om ni undrar får man ont i skulderbladstrakten av att stå och röra i grytor i sju timmar, två dagar i rad. Igår när jag kom hem fick jag massage av Jonas, men ikväll är han inte här så jag får försöka överleva ändå.

För övrigt har jag kallats både för tant (“ska du fråga tanten om du får smaka?”) och tonåring (“jag är nästan 100 jag… och du är väl en sisådär 18 år?”) idag.

På måndag ska det regna. Jag som hade så många fina idéer för utflykter att ta med Jonas på – han fyller ju år då och ska bli överraskad. Som jag sa tidigare kommer Jonas mamma hit, men hon har ärenden att uträtta på stan under dagen och då ska vi utflykta. Men jag vågar inte pyssla ihop några alltför avancerade planer som kräver vackert väder, eftersom det ser ut som att det blir den regnsäkra plan B som får utföras. Men det är lite besvärligt – tänk om det blir fint trots allt och jag inte gjort de där förberedelserna som vackert-väder-äventyren skulle guldkantas av? Dessutom är det mycket svårare att hitta på regnsäkra aktiviteter.

Undrar just vad det blir för väder den 7 juli. Tur att det finns tak på herrgården, utifall att.

En kommentar

  1. Regn i brudens krona förebådar äktenskaplig lycka ;-), sägs det. Så då gör det ju inget om det skulle falla några droppar.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *