Hoppa till innehåll

Vårt underbara bröllop!

Det var underbart att gifta sig! Det låter som en klyscha, men jag tror faktiskt att det var den lyckligaste dagen i mitt liv. Det var sååå skönt att äntligen släppa alla förberedelser och bara luta sig tillbaka och bli hyllad och omhändertagen.

I väntan på de officiella bilderna (som jag är dundernyfiken på!) kommer denna:


Fru och herr Ferry

Jag har nog aldrig blivit så fotograferad i hela mitt liv… det klickade och blixtrade överallt och det var inte många foton som vi lyckades synka kameratittningen på. :)

Vittviks herrgård var riktigt pampig och omgivningarna oerhört rofyllda med lantlig stillhet och betande kossor. Vädret hade förstås kunnat vara bättre – vi hade sett ut två vigselplatser, en inne och en ute, och givetvis fick det bli inne. Men det regnade inte när vi gick runt ute och fotograferade oss och det är jag väldigt glad för! Att gifta sig inne hade jag ingenting emot, det gick bra det med.

Apropå tidigare diktletningsbekymmer så blev vi aldrig nöjda med dem vi hittade, utan skrev en själva i stället:

Det handlar om att vara ett och två på samma gång
Att vara sig själva, men delar av något större
Det handlar om att se kärlek i varandras ögon
Och att höra hemma var som helst tillsammans

Det handlar om att steka pannkakor och kramas
Att vardagen blir skimrande med den man älskar
Det handlar om händer som vill hålla varandra
Och om kroppar som vill somna och vakna tillsammans

Det handlar om ett val som egentligen är självklart
Att inte kunna tänka sig ett liv utan den andre
Det handlar om att behöva varandra
Och att alltid vilja vara tillsammans

Jag är glad att vi inte behövde säga något mer än “ja” själva, jag kände mig allt rätt spänd där framme och det var skönt efteråt när man kunde släppa loss. :) Lite surt i efterhand att se att min klänning satt helt snett under hela ceremonin – den var så lång att jag + folk trampade på den och den måste ha hamnat tokigt av det… jaja, ingen katastrof.

Pappas kvartett sjöng Blommande sköna dalar när vi gick in, det var väldigt vackert. De fortsatte att sjunga då och då under resten av tillställningen och satte verkligen piff på festen – lyxigt med levande musik!

Middagen blev jättebra med våra toppentoastar Veronica och Tobias. Våra sju servitörer fick jobba hårt och var också underbara. Det roligaste under middagen var nog alla tal – vilken känsla när folk ställer sig upp och fullkomligt öser vackra ord och komplimanger över en! Till och med kära gamla farfar (91 år) ställde sig och utbringade en skål för brudparet och klarade det galant trots att han var så nervös att han inte skulle hitta orden – det var rörande!

Det blev också en hel del sång, både från kvartetten och från gästerna. Jag hade knåpat ihop en liten visa, specialskriven för tillfället:

Gästgeografisk visa
Melodi: Ritsch ratsch

Leeds Lund Oskarshamn Stockholm
Oskarshamn Stockholm
Oskarshamn Stockholm
Leeds Lund Oskarshamn Stockholm
Oskarshamn Stockholm
Göteborg
Å Linköping å Istanbul å Uppsala
Å Nyköping å Örbyhus å Lund
Oskarshamn å Göteborg
å Stockholm Leeds å Linköping
å Istanbul å Uppsala
där kommer vi ifrån!

Man skulle ställa sig upp på sin ort och det blev rätt bra, tyckte jag.

Bröllopstårtan visste vi inte särskilt mycket om hur den skulle se ut och jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Det enda jag sagt till om när jag beställde den var att den skulle vara vit och ha mörkröda rosor, samt att den skulle ha chokladbottnar och chokladmousse samt någon fruktmousse. Den blev både snygg och god!

Festen efteråt var jättekul och Björn och Linnéa gjorde ett kanonjobb i baren. Jag hade gärna fortsatt ha bröllop i sisådär en vecka till, men underbart är kort som det heter.

Allt blev sååå bra och jag har fått ett minne att leva på länge!

Det finns mycket mer att säga och så småningom många fler bilder att visa. Snart, hoppas jag!

Nu är vi hemma i Göteborg igen efter diverse andra äventyr, jag och min man! Det är mysigt att vara gift!

6 kommentarer

  1. Ika Ika

    Vad fina ni ser ut på bilderna! Dikten är också jättefin, vilken bra idé att skriva en egen – i synnerhet när resultatet blev så lyckat!

  2. Vad härligt! Bilderna blev jättevackra och likaså dikten..! Är verkligen glad över att läsa att Ni haft en så fin dag!! Grattis igen! *kram*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *