Hoppa till innehåll

Torn Curtain

Jag visste ingenting om denna Hitchcock-rulle, men ”gardinen” visade sig vara järnridån och filmen handlar om spioneri. Professor Michael Armstrong (Paul Newman) från USA har arbetat med ett misslyckat projekt med anti-atombombsmissiler. Han är nyförlovad med projektassistenten miss Sherman (Julie Andrews) och hon tycker att han börjar bete sig konstigt och undvikande. Hon luskar ut att han ska resa till Tyskland – bakom järnridån! – och följer efter honom dit. Det verkar som att han ska hjälpa tyskarna, som arbetar med ett liknande projekt. Är han verkligen den man hon trott sig lära känna?

Armstrong är ruggigt osympatisk mot sin fästmö och jag ryser av hur mycket skit hon finner sig i att ta. Men filmen är rätt snygg i sina vändningar och jag tycker ganska bra om den.

FilminfoIMDB: Torn Curtain
Regissör: Alfred Hitchcock
År: 1966
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *