Mitt nya liv – med exjobb

Nu är det höst. Löven på björkarna här utanför är gula. Och nu till hösten börjar det nya livet.

Jonas och jag kämpar för att vänja oss vid att sova 23-07. Med en snoozning.

Jag exjobbar. Jajemän. Jag har börjat litegrann i alla fall. Jag ska jobba med vidareutveckling av ett distribuerat säkerhetskopieringssystem med versionshantering. Programmering i Java. Men exakt vad jag ska göra, det vet jag inte ännu. Tanken är att jag ska bestämma det inom någon vecka. Just nu känns det inte helt enkelt att säga vad jag vill pyssla med resten av hösten. Hittills har jag kommit så långt som att jag fått tag i den befintliga koden och lyckats kompilera den, ungefär. Nästa steg är väl att lista ut hur programmet egentligen funkar.

Jag exjobbar hemifrån. Jonas också, just nu. Det kräver disciplin, men jag tycker det är skönt att slippa åka någonstans. Bra att kunna vara flexibel. Och uppenbarligen är jag åtminstone disciplinerad nog att inte blogga hela tiden (trots att jag har massor jag vill skriva om) – det har ju gått en vecka sen jag skrev här sist! Och vad gäller filmsidan ligger jag “bara” 23 filmer efter just nu…

En annan del i det nya livet är att vi tränar nu. Vi är så duktiga. Idag köpte vi aktivitetskort på Geråshallen, jag, Jonas och så Linnéa som också började träna idag. Hon och jag körde golvgympa och Jonas gymmade. Känns skönt, jag hoppas att jag kommer in i det ordentligt och blir träningsvan eller ännu hellre träningsberoende.

Extrajobb ska det förhoppningsvis bli ibland också. I fredags demade jag färdigrätter på Hemköp i Kullavik. Det var lite för långt bort och det var rysligt kallt att stå bredvid frysen hela dagen, men jag blev åtminstone ovanligt hjälpsamt bemött av personalen.

Så är det, alltså. Nytt liv. Exjobb. Fasta sovtider. Träning. Extrajobb. Seriöst.

4 kommentarer

 1. “Känns skönt” säger du? Här är det mer “det gör ont….”
  Nu ska jag ner och hänga tvätt, det kommer inte mina ömma arm och bröstmuskler att gilla :)

  Vi brukar förresten sova till åtta, så jag tycker att ni är riktigt duktiga!

  Svara

 2. Sju? Usch vilken sovmorgon :)

  Lycka till med tränandet! För mig tog det en månad, sedan började det bli roligt. Jag brukar muta mig själv med nya träningskläder lite då och då, det är effektivt!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *