Hoppa till innehåll

Farväl Falkenberg

En film om några barndomsvänner på väg att bli vuxna män. Vad ska de göra med sina liv?

Jag är kluven till filmen. På plussidan lyckades den verkligen – till slut – med att ge mig en obehaglig känsla och jag tycker om konceptet att skådespelarna får prata som man gör i stället för perfekt inövat à la vanliga filmer. På minussidan faller jag inte riktigt för berättarröstens filosofiska utläggningar och så är filmen rätt seg. Vi såg den i tre halvtimmessittningar, vilket nog inte gjorde den rättvisa. I de första två omgångarna hände absolut ingenting och det fanns egentligen ingenting som fick mig att vilja se vidare. Den sista omgången var stark nog att ge en klump i halsen.

FilminfoIMDB: Farväl Falkenberg
Regissör: Jesper Ganslandt
År: 2006
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *