Farväl Falkenberg

En film om några barndomsvänner på väg att bli vuxna män. Vad ska de göra med sina liv?

Jag är kluven till filmen. På plussidan lyckades den verkligen – till slut – med att ge mig en obehaglig känsla och jag tycker om konceptet att skådespelarna får prata som man gör i stället för perfekt inövat à la vanliga filmer. På minussidan faller jag inte riktigt för berättarröstens filosofiska utläggningar och så är filmen rätt seg. Vi såg den i tre halvtimmessittningar, vilket nog inte gjorde den rättvisa. I de första två omgångarna hände absolut ingenting och det fanns egentligen ingenting som fick mig att vilja se vidare. Den sista omgången var stark nog att ge en klump i halsen.

FilminfoIMDB: Farväl Falkenberg
Regissör: Jesper Ganslandt
År: 2006
Omdöme (1-5): 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.