Hoppa till innehåll

Handdockan

För att handla om en sexårig flickas försvinnande handlar den här boken påfallande mycket om otrohet. Personen vi följer är nämligen grannen Mauritz, som är flitigt otrogen mot sin fru och till råga på allt ständigt måste ägna sig åt att tänka nedvärderande om kvinnors utseende (men vilja sätta på dem ändå, gärna på något förnedrande sätt). Jag tycker inte alls att det är trevligt att läsa, faktiskt. Mauritz är fruktansvärt osympatisk och jag ogillar honom verkligen. Dessutom är jag inte riktigt överens med perspektivväxlingarna, tidshoppen och de inskjutna poesiliknande partierna. Och historien med försvinnandet faller väldigt platt.

Ingen höjdare, alltså. Frimanssons Skuggan i vattnet var mycket bättre, så kanske borde jag ge hennes böcker en till chans nån gång även om jag inte är särskilt sugen just nu.

BokinfoTitel: Handdockan
Författare: Frimansson, Inger
ISBN: 9172212942
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *