Hoppa till innehåll

Cell

Med undantag för Kings bok om skrivande har jag inte läst King på mycket länge. Det var nog i högstadiet/gymnasiet som jag läste ett tiotal King-böcker (så länge sen att de inte finns med här på sidan!) och sen kom jag liksom av mig. Jag blev sugen igen efter att ha läst den mycket inspirerande skrivarboken.

Cell (Signal på svenska) hör till zombiegenren, eller åtminstone nästan. En “puls” når plötsligt alla mobiltelefoner och alla som använder en telefon förvandlas till otäcka monster – eller “phone crazies” som bokens huvudperson Clay kallar dem.

Clay tillhör dem som aldrig haft en mobiltelefon och han klarar sig därför. Snart slår han följe med några andra “normies” (= inte “phone crazies”) och beger sig ut på en lång vandring för att ta reda på om hans fru och son klarat sig. Vägen kantas givetvis av faror, eftersom “the phoners” är mordiska och besinningslösa. Till råga på allt verkar de förändras och ha någon sorts gemensam agenda…

Stephen King kan konsten att berätta spännande historier och det är intressant att fundera lite över hans stil. Han skriver enkelt men målande och jag förvånas ofta över hans förmåga att skriva väldigt mycket om nästan ingenting utan att det blir ointressant.

Min största invändning mot boken är att den slutar väldigt abrupt. Jag kände mig lite snuvad på konfekten, men fram till dess är den en bladvändare på sant King-manér.

BokinfoTitel: Cell
Författare: King, Stephen
ISBN: 0340922745
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *