Ättiksbröd

Vi åt hamburgare för ett tag sen. Jonas stekte burgarna och dukade fram. När jag kom in i köket rynkade jag på näsan, tittade misstänksamt på den konstiga senapsburken och frågade vad han plockat fram som luktade ättika. En stund senare satte jag tänderna i burgaren efter att resultatlöst ha försökt spåra doften till de olika förpackningarna på bordet. En misstanke uppstod och visade sig stämma när jag stoppade näsan i påsen med de kvarvarande hamburgerbröden. Det var bröden som luktade ättika!

Gissa om vi ångrade att vi köpt Eldorados billiga bröd i stället för att ta de lyxiga, stora, fullkornsbröden.

Det var nära att jag skrev ett mycket argt inlägg efter att jag mailat Axfoods (ja, Eldorado och en massa annat är Axfood) konsumentkontakt och lite diskret frågat om doften var en bugg eller feature, men inte fått svar på flera dagar. Sen dök det upp ett brev med 30 kr i värdecheckar och en ursäkt: “Jag beklagar verkligen att hamburgerbröden luktade ättika, verkar som om de börjat jäsa.” Och då var jag glad igen.

Det är faktiskt ganska roligt att reklamera saker. :)

Det sista brödet gick förresten till änderna i dammen här intill. De åt glatt, men jag blev lite orolig när jag inte såg några änder sist jag gick förbi…

4 kommentarer

  1. Bläk, det låter verkligen äckligt! Och det påminner mig om att jag fortfarande inte fått någon ersättning från reisenta för djuret i fikonet… hmmm undras om man kan påmminna dem ett halvår senare?

    Svara

  2. Klart du kan! Kunden har alltid rätt! Du har ju dessutom ett blogginlägg att hänvisa till/hota med spridning av… :)

    Svara

  3. Jo, egentligen var det väl lite snålt om man tänker på den förstörda middagen… Fast det var ju i alla fall mer än vad bröden kostade.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *