Författarcoach på prov

Jag har fått en provcoachning av de 7 första sidorna av Tomrum! Det gav mersmak! Om jag hade råd skulle jag anlita författarcoachen Jessica Schiefauer (se
Kurser -> Skriva roman för att komma till info om coachningen) utan att blinka, men att leva två personer på ett studiemedel är ju tyvärr lite för knapert för sånt.

Jag var väldigt nyfiken på hur Jessica skulle tackla problemet att ge vettig kritik till bara 7 sidor i början av en roman. Det hon gjorde var att börja med att skriva en kort sammanfattning av vad hon uppfattade att det handlade om. Sen fick jag veta varför hon tyckte att hon fick en bra bild av en av mina karaktärer och varför hon inte kände samma sak om en annan. Hon pekade på ett stycke som kändes övertydligt, eftersom det berättade bakgrund som kom fram ändå genom sättet två människor betedde sig tillsammans. Hon noterar vidare att jag skiftar perspektiv i varje kapitel och råder mig att inte rucka på detta, samt att se till att skifta stil när jag berättar om olika personer. Dessutom skrev hon att hon gillar mitt val av titel och att hon tror att jag kan ha någonting bra på gång.

Det blev lite av varje, alltså. Bra kommentarer för att gälla endast 7 sidor, tycker jag. Jag är grymt nyfiken på vad hon skulle tycka om resten!

Jag fick för övrigt kontakt med Jessica Schiefauer via Multimanus, som hon samarbetar med. Via deras tjänstelista ser jag att det är “lektörstjänst” jag helst av allt skulle vilja ha – alltså kommentarer på ett färdigt utkast. Coach-tjänsten är egentligen mer ett stöd under processen att skriva utkastet. Nån som vill sponsra? :)

3 kommentarer

 1. Olika beroende på vad man vill ha. Se Multimanus hemsida under Coaching resp. Tjänster. Lektörstjänsten som jag skulle välja kostar för närvarande 1400 kr + 5 kr/sida (Times New Roman strl 12, dubbelt radavstånd).

  Svara

 2. Jessica Schiefauer påpekar att hennes priser inte är samma som Multimanus. Detta är vad som gäller just nu:

  FÖRFATTARCOACHING

  Just nu erbjuder jag [Jessica Schiefauer] tre varianter av coaching-programmet:

  Alternativ 1 löper under 3 månader från betalningsdatum. Det kostar 1700:- exkl moms (2125:- inkl moms). Du kan då lämna in 3 texter á max 40 sidor per gång.

  Alternativ 2 löper under 6 månader från betalningsdatum. Det kostar 3200:- exkl moms (4000:- inkl moms). Du kan då lämna in 5 texter á max 50 sidor per gång.

  Alternativ 3 löper under ett år från betalningsdatum. Det kostar 6000:- exkl moms (7500:- inkl moms). Du kan då lämna in 10 texter á max 50 sidor per gång.

  Texten ska vara skriven i 12pt Times New Roman eller motsvarande, dubbelt radavstånd. Respons på varje text kommer 2-3 veckor efter inlämning. Om det finns möjlighet kan man ta respons per telefon, eller kanske över en fika, vid något av tillfällena. Så fort du bekräftar att du bestämt dig för att gå programmet skickar jag en faktura, som pdf eller med vanlig post. När pengarna kommit in startar vi, och senast tre veckor därpå får du din första respons.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.