Hoppa till innehåll

Två tråkdagar, en otursdag och en ölprovning

I onsdags och torsdags jobbade jag med det trögaste eventjobbet hittills. Expressen har premiär för nya TV-bilagan TV14 och hade det “fantastiska” erbjudandet att man fick den på köpet om man köpte en kvällstidning med ordinarie TV-bilaga. Däremot gick det inte att köpa bara TV14.

“Tar du en TV-bilaga också så bjuder jag på nya TV14 som räcker i två veckor och har tydligare tablåer för fler kanaler…”

Det är människor som köper TV-bilagor idag. Vi skulle alltså försöka övertyga folk om att de inte bara behövde en TV-bilaga utan TVÅ. “Men då behöver jag ju inte den vanliga?” var den vanligaste kommentaren från kunderna och vi fick förklara att de visst behövde den… men mest stod vi där som levande tidningsställ och slog rekord i klocktittningar per tidsenhet.

Jag fattar inte varför Expressen behöver två TV-bilagor, men det gör de tydligen… och maken till trist uppdrag har jag aldrig varit med om. Dessutom var arbetstiderna idiotiska: 7-11 och 14-19 båda dagarna. Och så var det spårvagnskaos under tretimmarsuppehållet när vi försökte åka hem och ta det lugnt ett tag. “Vi” säger jag, för vi var i alla fall fler. Annars hade det blivit outhärdligt tråkigt…

I fredags hade jag en sån där dum dag. Först trodde jag att det var en bra dag – jag fick nämligen hem en Canon EOS 400D som jag har beställt nu (ja, jag gjorde det trots att vi inte har råd…). Sen testade jag kameran efter tålmodig väntan medan batteriet laddade och fick genast syn på en blå prick som lyste permanent i displayen. I ett ögonblick funderade jag på om jag skulle acceptera det eller inte, men svaret var egentligen ganska självklart. Jag köpte en ny kamera för att garanteras att få en perfekt kamera, det var ju liksom hela vitsen med att betala mer för en ny i stället för att köpa begagnat. Så jag satte igång att ringa först Megastore och sen Canon och sen Megastore igen… och jag vet fortfarande inte var det slutar, men jag packade i alla fall ihop kameran igen och returnerade den med en gång. Det var väldigt ledsamt och frustrerande – jag fick värsta stressklumpen i bröstkorgen eftersom det givetvis innebär en risk att skicka iväg kameran igen (man får inte ens ett kvitto när man skickar Frisvars-paket, även om jag bad om en lapp ändå…) och jag inte har en aning om vad som händer nu.

Sen gick blixtlåset i mina näst bästa byxor sönder…

Lördag var en bättre dag. Jag (iförd mitt numera enda par vettiga byxor…) och Jonas åkte in till stan och träffade Lisa och RekanHaket för ölprovning arrangerad av Svenska Ölfrämjandet. Vi var inställda på att betala medlemskap på 200 kr var plus provningsavgiften på 40 kr var, men fick komma in som gäster och slapp medlemsavgiften så länge! Det kändes väldigt skönt eftersom vi har lite pengapanik nu… och vi visste ju inte ens om det skulle vara bra, men det var det! Och det var kul att umgås med Lisa och båda Jonasarna. Fast jag skulle nog hellre ha sett ett annat tema på provningen – nu var det sex sorters julöl från förra året som vi fick testa. Ingen var någon riktig höjdare, ett par stycken var till och med ganska otäcka. De verkar ha den här typen av ölträffar varje månad och jag går gärna dit igen!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *