Hoppa till innehåll

Pan's Labyrinth

Spansk originaltitel: El laberinto del fauno

Den här fick jag längta länge efter att se! Filmen handlar om Ofelia vars mor gifter sig med en elak kapten och därför måste de flytta ut till honom på landet. Kaptenen är verkligen ett monster och Ofelia blir väldigt glad när hon träffar en faun som berättar att hon är den förlorade dottern till en kung. Innan hon får återvända till sin far måste hon dock bevisa sin kunglighet genom att utföra en rad uppdrag.


Allvarligt Ofelia, hur svårt var det att göra rätt?

Jag gillar verkligen filmer med mysig sagostämning och den här är ett bra exempel på när saga och verklighet glider in i varandra. Den är väldigt bra, men jag har hört så många lovord om den att jag nästan blir en smula besviken. Jag stör mig på att Ofelia är lite väl dålig på att följa faunens väldigt tydliga instruktioner och det motiveras inte varför hon misslyckas. Filmen kunde ha varit lite bättre, men är ganska underbar och väldigt snygg ändå. En härlig, mörk saga som bör ses!

FilminfoIMDB: Pan's Labyrinth
Regissör: Guillermo del Toro
År: 2006
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *