Hoppa till innehåll

Den idylliska promenaden till posten

Idag gick jag och hämtade paket och njöt än en gång över vilken bra promenad det trots allt är till “posten”, det vill säga OKQ8 på Bergsjövägen. Måhända har jag inte alltid jublat över att nödgas ta mig iväg dit för att få mina försändelser, men i vilket fall som helst kunde det helt klart ha legat mer oangenämt till.

Idag tog jag visserligen den mindre trevliga vägen dit ner, eftersom jag skulle passa på att slänga skräp på sopsorteringsstationen. Inte för att den vägen är så mycket att klaga över heller, man bjuds nämligen på ganska spektakulär utsikt ända in till stan från husen vid Siriusgatan. Man ser Läppstiftet utan problem. Dessutom har man bra utsikt över den spektakulära lilla bergsknallen som reser sig som en skogsklädd kula högt över marken bortom macken. Idag var den extra sevärd med orangegula höstträd blandade med de eviggröna barrträden.

Men den bästa vägen är alltså den andra vägen, den som går genom området med kolonilotter, hagar, skogsdungar och en liten damm. Idag samsades får, hästar och kor i samma hage – några skator också, för den delen. Det ser så otroligt idylliskt ut när de går bredvid varandra, snarare än uppdelade som man oftast ser dem.

Jag matade änderna i den halvfrusna dammen (se bild från augusti) med lite gammalt bröd och de blev glada. Jag tycker mig märka att de blir modigare för varje gång – de var påtagligt fega först, i jämförelse med änderna vid Nyköpingsån som gärna äter ur handen på den som matar. Idag när jag gick därifrån kom de upp ur vattnet och tultade efter mig en bit upp på gångvägen! De ville nog ha mer mat.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *