Trois couleurs: Blanc

Blått, vitt, rött – frihet, jämlikhet, broderskap.

Det här ska alltså föreställa den vita filmen om jämlikhet.

Efter den extremt stämningsfulla blå filmen blir jag besviken på den vita, som inte får mig att känna något alls. Dessutom tycker jag inte att den är tillräckligt vit – den blå var ju väldigt blå och väldigt snygg bildmässigt. Eller är det bara att det vita lättare glider förbi obemärkt? Jag vet inte.

Nu handlar det om polska Karol Karol vars franska fru Dominique skiljer sig från honom för att han inte kan prestera i sängen. Som om detta inte vore förödmjukande nog förlorar han dessutom alla tillgångar, blir pank och hemlös. Ändå förlorar han inte hoppet, utan kämpar vidare.

Jag tyckte inte om människorna och jag tyckte att filmen var ganska seg. I mina ögon är den inte mer än okej.

FilminfoIMDB: Trois couleurs: Blanc
Regissör: Krzysztof Kieslowski
År: 1994
Omdöme (1-5): 3
Relaterade inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *