Hoppa till innehåll

Day of the Woman

Även känd som: I Spit on Your Grave

Innehåller spoilers!

Det här är en film om en kvinna som blir brutalt våldtagen, och om hämnden hon sedan utkräver på förövarna. Våldtäkterna kvinnan utsätts för är fruktansvärt grafiska, våldsamma, utdragna och hemska – verkligen obehagliga att se. När killgänget är färdiga med henne har de för avsikt att döda henne, men misslyckas. Ungefär här börjar jag verkligen se fram emot en matchande hämnd – det hade varit ett strålande tillfälle att faktiskt njuta av gravt övervåld – men oj så besviken jag blir. Hämnden är ingenting mot våldtäkterna!

Jag blir fruktansvärt irriterad på att kvinnan givetvis använder sex för att lura männen innan hon hämnas med dem. Varför skulle hon vilja ha sex med dem som skändat henne å det grövsta och varför skulle det vara nödvändigt? Det är så typiskt att allt en kvinna har att komma med är sex.

Dessutom verkar det osannolikt att hon inte får några långvarigare skador av allt hon utsatts för… visst, det förflyter ett par veckor, men sen är hon helt återställd och har inte uppsökt någon läkare eftersom hon ska ta itu med det hela på egen hand.

Det enda som är bra nog är när hon skär av kuken på en av killarna – dock givetvis efter att med sex ha lockat honom till badkaret med henne – lamt! Muhaha! Hahaha! Japp, jag skrattade rått och gnuggade mina händer (bokstavligt talat, fråga Jonas!) under den scenen. Sjukt? Ja, kanske, men det är fasen sjukare att det är så fruktansvärt dålig kvinnobild i alla typer av kulturyttringar.

FilminfoIMDB: Day of the Woman
Regissör: Meir Zarchi
År: 1978
Omdöme (1-5): 2
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *