Hoppa till innehåll

Johnny Got His Gun

“Johnny get your gun” var en fras som användes för att locka unga män till värvning under första världskriget. Filmen visar hur det gick när Johnny Got His Gun, eller rättare sagt efteråt. Vi följer en soldat som sprängts av en landmina och kommer till sans på sjukhuset som ett paket. Han kan inte se, höra eller tala. Långsamt går det upp för honom hur lite det är kvar av hans kropp och hur omöjligt det är att kommunicera med omvärlden. Han hamnar i ett tillstånd mellan medvetenhet och dröm och hans gamla minnen varvas med frustrerande scener från sjukhuset.

Ett tragiskt öde, men en ganska märklig film…

FilminfoIMDB: Johnny Got His Gun
Regissör: Dalton Trumbo
År: 1971
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *