Stardust

Stardust var en riktigt härlig bioupplevelse för ett tag sedan. Det är en storslagen saga i fantastiskt mysvacker miljö (se bilder), baserad på en roman av Neil Gaiman. Inte blir det sämre av att Claire Danes är med heller, hon är ju en av mina favoritskådespelerskor (men vart har hennes underhudsfett tagit vägen på senare år?). Även Michelle Pfeiffer och Robert De Niro är alltid kul att se.

Handlingen kretsar kring en fallen stjärna, som visar sig vara en ung kvinna (Danes). Den unge Tristan, den otäcka häxan Lamia och en skara ondskefulla prinsar vill alla få tag i henne av olika anledningar. Stardust är verkligen en film som låter en luta sig tillbaka och komma till en annan värld för en stund. Dessutom är den bra berättad, det märks att en mästerberättare som Gaiman ligger bakom.

Underbar! Rolig! Snygg! Mysig! Jättebra!

Stardusts officiella hemsida är full av ögongodis och väl värd en titt.

FilminfoIMDB: Stardust
Regissör: Matthew Vaughn
År: 2007
Omdöme (1-5): 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *