The Shawshank Redemption

En gammal favoritfilm som det var dags att se om!

Banktjänstemannen Andy Dufresne (Tim Robbins) blir dömd till livstids fängelse för mord på sin fru och hennes älskare. Livet i fängelset är hårt, men Andy blir vän med Red (Morgan Freeman) – en kille som kan fixa in nästan vad som helst från utsidan – och får en särskild position som gratis finansiell rådgivare åt fängelsepersonalen.

Filmen är baserad på en novell av Stephen King och är för många mer känd under sin svenska titel Nyckeln till frihet.

Jag tycker att filmen är riktigt mysig och väldigt bra berättad. Det är en smart historia där allt faller snyggt på plats och många gånger väcker den känslor över hur vidrigt fängelsepersonalen och vissa interner beter sig.

En fruktansvärt bra film!

FilminfoIMDB: The Shawshank Redemption
Regissör: Frank Darabont
År: 1994
Omdöme (1-5): 5

2 kommentarer

  1. Jag kan bara hålla med; det är en mycket bra film. Hela novellsamlingen (eller vad man ska kalla den, när texterna är över hundra sidor var) Different Seasons som den kommer ur är mycket bra. På svenska blev den två delar: Sommardåd och Vinterverk. Två andra historier ur den har för övrigt också blivit bra filmer: “The Body” (som Stand by Me) och “Apt Pupil”.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.