Zwartboek

Engelsk titel: Black book

I Holland under andra världskriget infiltrerar en stentuff judisk sångerska nazisterna och vi får följa motståndsrörelsens hårda kamp. Jag tycker att filmen bitvis är snygg, men jag tycker inte den räcker ända fram. Det blir lite tröttsamt när varenda person visar sig vara en annan än man först ska tro, och vissa scener är bara fåniga. Jag gillar att kvinnan är tuff, men varför – efter alla hemskheter hon varit med om – kommer hennes starkaste känsloreaktion av att det går illa för den otäcke mannen hon tvingats hora för (eftersom hon i egenskap av kvinna givetvis måste använda sex för att infiltrera nazisterna)? Filmen verkar bättre i början än den blir sen.

FilminfoIMDB: Zwartboek
Regissör: Paul Verhoeven
År: 2006
Omdöme (1-5): 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *