Hoppa till innehåll

Evening

Ett romantiskt drama fyllt av bra skådespelare: Claire Danes, Toni Collette, Meryl Streep, Glenn Close m.fl. Ann ligger på sin dödsbädd och yrar om det förflutna. Hennes döttrar vakar över henne och försöker förstå vilka människor det är hon nämner. Är det folk från förr eller bara en gammal människas hallucinationer? Återblickar till den unga Anns liv låter oss veta att det handlar om Harris, en man hon hade ihop det med flyktigt, och Buddy, en god vän vars död hon beskyller sig själv för.

Jag tycker att filmen är bra, men är ändå lite kluven: Det känns som att det är meningen att det ska vara en snyftare, men den får mig inte alls att snyfta. Jag blir närmast irriterad på allt tjat om Harris, för jag tycker snarare att han framstår som trist person och ett slumpmässigt one-night-stand än som någon verkligt viktig. Det som berör mest är händelserna med Buddy, men det viftas nästan bort till förmån för ånger angående förlorade chanser med Harris. Visserligen är det väl på sätt och vis ganska troligt att man romantiserar gamla minnen av sånt som det aldrig blev mycket av, så kanske borde jag inte kräva mer av Harris-skildringen… men jag antar att jag är van vid att saker är tydliga i den här sortens filmer.

Någonting i filmens stämning dröjer sig kvar i mig och det brukar innebära ett gott betyg.

Dessutom: vi får höra Claire Danes sjunga! Det första jag gjorde efter att ha sett filmen var att googla på “claire danes singing evening” för att se om det är hon själv som sjunger. Tydligen gjorde hon ett försök att lära sig, fullt inställd på att lipsynca ifall hon inte blev tillräckligt bra – och sen blev hon tillräckligt bra! Kul!

FilminfoIMDB: Evening
Regissör: Lajos Koltai
År: 2007
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *