Hoppa till innehåll

From Hell

From Hell är från början en tecknad serie av Alan Moore och detta är alltså filmatiseringen. Det handlar om Jack the Ripper, seriemördaren som härjade i London på 1800-talet, och det är en av många existerande teorier som läggs fram: att prins Albert Victor var insyltad i den makabra historien.


Heather Graham (mitten) spelar Mary Kelly

Jag är ju allmänt intresserad av seriemördare och tyckte att boken var häftig. Jag har lite svårt att förlika mig med de förändringar som gjorts och den annorlunda stämningen jämfört med boken. Till exempel är Johnny Depps version av Abberline, som utreder fallet, förvandlad till en opiumknarkare med övernaturliga förmågor – och det blir mest fånigt. De prostituerade kvinnorna (bilden) som Jack the Ripper jagar är betydligt fräschare i filmen och det är också synd. Det är en okej film, men boken är bättre.

FilminfoIMDB: From Hell
Regissör: Albert and Allen Hughes
År: 2001
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *