Paris, je t'aime

18 kortfilmer av 21 regissörer på temat kärlek i Paris. Somliga snuttar är fantastiska medan andra är ganska fåniga, men tillsammans bildar de en väldigt mysig helhet. Bäst i mitt tycke är Loin du 16e (av Walter Salles och Daniela Thomas) om en kvinna som lämnar sitt barn (nej, det är inte bara romantisk kärlek i filmen!) för att åka och jobba. Jag gillar också Tom Tykwers Faubourg Saint-Denis, Alexander Paynes 14e arrondissement och Isabel Coixets Bastille. Sämst är Wes Cravens fåniga Père-Lachaise om hur Oscar Wilde “räddar” ett dåligt förhållande – eller nej, förresten, allra sämst är den obegripliga Porte de Choisy.

Det är mysigt att känna igen sig i Paris och att hitta favoriter och hatobjekt bland filmerna. Dessutom är den nästan löjligt stjärnspäckad och det är kul att spana efter sina favoritregissörers och favoritskådespelares insatser.

FilminfoIMDB: Paris, je t'aime
Regissör: 21 regissörer
År: 2006
Omdöme (1-5): 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.