Hoppa till innehåll

Stay

Jag gillade verkligen den här filmen ända fram till slutet – men blev väldigt besviken på upplösningen. Den är oerhört visuellt tilltalande, särskilt tack vare sina intressanta klipp. Berättelsen får min fantasi att skena iväg – och varenda en av mina ihopfantiserade potentiella förklaringar är mycket bättre än den som till slut levereras.

Ewan McGregor spelar psykologen Sam som får en märklig patient på halsen – Henry (Ryan Gosling) säger att han ska ta livet av sig på lördag och verkar kunna se in i framtiden. Sam blir djupt involverad och dras in i ett förvirrande äventyr när han försöker rädda Henry.

Betyget hade kunnat bli en femma om filmen fått ett bra slut. Även fyran känns för generös när jag tänker på slutet, men om jag tänker bort det är Stay en riktigt härlig filmupplevelse. Frågan är bara vilket av mina egna slut jag helst skulle klippa in…

FilminfoIMDB: Stay
Regissör: Marc Forster
År: 2005
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *