Hoppa till innehåll

Att köpa kameraväska på nätet

De flesta kameratillbehör (jag vill ha ett macro-objektiv) får vänta, men en kameraväska måste jag faktiskt ha. Jag har skickat in en cashback-blankett till Canon för att få 655 kr tillbaka (märklig men trevlig kampanj) och det ser väl ut som att det mesta av de pengarna kommer att gå till väskan… det är dyrt! Jag letar begagnade också, men det går sådär…

Just nu är jag lite inne på en Crumpler Pretty Boy XL:

Jag vill ha en väska som inte ser ut som en kameraväska och det ska finnas plats för kameran med monterat objektiv, ett par extra objektiv och lite annat smått. Samtidigt får den inte kännas för klumpig eller besvärlig att hantera.

Som alltid är det svårt att få en bra bild av väskan på nätet. Jag har läst mycket positivt om Crumpler, men var är alla bra bilder på möjliga packlösningar och ingående recensioner? Har hittat sajten Cambags, men den är varken särskilt bra eller heltäckande. Det är märkligt att mänskligheten inte kommit längre vad gäller varupresentation på nätet!

Crumpler har en affär i Stockholm, men dessvärre ingen i Göteborg. Visst kan det finnas väskor i slumpmässiga affärer, men det är ju så… slumpmässigt! Så det är inte så lätt att få känna på väskan.

Om någon har tips eller erfarenhet av Crumpler eller liknande väskor får ni gärna höra av er!

7 kommentarer

 1. Ika Ika

  En av mina kompisar har en Crumpler kameraväska, fast i en orange färg som inte finns på sidan (förmodligen utgången). Nu har jag inte intervjuat henne om den, så jag vet inte exakt vad hon tycker om den – däremot har jag inte hört henne klaga, och hon har använt den ofta (hon har även en annan väska), just för att den är snygg.

 2. Lisa Lisa

  Jag har en Vanguard som jag köpte i Köpenhamn för typ tolv år sedan som är kannonbra. jag hittar den inte på nätet nu, men den är ganska lik den du länkar till. Men den har endast ett stort fack inuti, som man “gränsar av” med en “avskiljningsplatta” som fästs med kardborreband och därför kan flyttas hur som helst. Det är himlans bra då man kan justera facket beroende på vilket objektiv man har på kameran, så att den alltid ligger stadigt. Så mitt tips är: kolla om det går att jsutera facken efter vilket objektiv du har på kameran, fast å andra sidan är det väl inte så jättestor längdskillnad på de vanligaste objektiven, om du inte tänkt dig att bli sportfotograf…

 3. Julia Julia

  Jag letar oxå kameraväska! Inte så aktivt dock. Men jag skulle jättegärna vilja ha en väska där man får plats med lite objektiv, hus och gärna datorn. Jag är mest inne på ryggsäck så att det blir lättare att bära på utflykter. Såg en annons om en ryggsäck som var lätt att “dra fram” och ha den på magen när man monterar kameran, kan vara bra att ha en plattform att vara på när man ska byta objektiv ute.

  Vi har en axelremsväska som får plats med några objektiv men är ganska liten, och en väska som bara kameran får plats i. Men det blir mest att jag tar med mig bara kameran tyvärr. Därav väskletandet.

 4. Tack för alla tips! Jag hann kika in på Japanphoto innan jag klev på mitt tåg igår (jag är i Nyköping nu) och de hade faktiskt precis den här väskan, men den var verkligen liten! Jag förstår inte hur man ska få plats med allt de lovade… Trist, eftersom det betyder att en mer lagom stor motsvarande väska kostar betydligt mer än cashbackpengarna… och det vill inte jag lägga! Ska göra mer research om andra märken och begagnatmarknaden.

  Lisa, Crumplerväskorna har också flyttbara väggar, det är toppen! Kanske borde kolla på Vanguard också…

  Julia, Crumpler har väldigt tuffa laptop- och kamerakomboväskor, som jag kanske kikar på om jag skaffar en laptop nån gång…

 5. Jag har en crumpler fotobag, XL, den är toppen! Men de är små på storlekarna, så ta gärna ännu storleken större än vad du tror att du behöver. Jättesköna att bära på, vatten- och smutsavvisaden. Jag är toppennöjd! (Hojta till om du vill att jag ska fota/mäta eller annat… tror den finns på bild i min blogg i alla fall).

 6. Emma Emma

  Kommentar till Julias inlägg:

  Jag inser att jag inte är så insatt i kameratillbehör när jag började fundera på hur hon skulle få ner ett HUS i en väska :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *