Hoppa till innehåll

Tebytet med Ika

För ett tag sedan gjorde jag och Ika ett tebyte. Roligt! Det här är vad jag fick (bilderna är i vanlig ordning numera länkade till flickr där man kan se dem större):

Tea from Ika

Nordqvists samlingslåda
Jag önskade att få denna box med fyra vita påsteer efter att ha läst Ikas recension av den. Det var mest smaken blåbärsmuffins som fick mig att haja till och bli nyfiken – och den blev också min favorit. Alla sorterna har väldigt mild, lätt och fräsch smak och det är nog tur eftersom beskrivningarna låter oroväckande sliskiga… Smakerna är: grape och jordgubbe (med vanilj), blåbärsmuffins, päronträdgård (äpple, päron och grenadine) och grapefrukt aloe. Samtidigt som det är bra att smakerna är milda gör det att det blir lite svårt att säga så mycket om dem. Blåbärsmuffinsteet smakar faktiskt blåbär och är godast. Minst gillar jag grape aloe – jag är inte mycket för grape. Päronträdgård är nog näst bäst om jag ska rangordna och sen kommer grape/jordgubb. Det är goda teer och jag kan tänka mig att leta efter något mer blåbärste efter detta, men jag lär inte anstränga mig för att få tag i just denna box.

Firenze

Firenze (bilden ovan)
Firenze, ett löste från Forsman Tea, fick jag som överraskningste. Enligt Forsman själva är det en förfinad italiensk blandning av indiskt Ceylon-te smaksatt med sherry-, lime- och aprikosolja samt rosenblad. Det innehåller också fruktbitar som jag inte är säker på vad det är. Men hur som helst är teet gott. Med sin fruktighet och sötma för det tankarna till munkte och söderblandning. Det drar definitivt åt det sötare hållet, men utan att bli alldeles för sliskigt. Dessutom är det vackert med fruktbitar och rosenblad!

Clipper Organic White Tea with Peppermint
Jag fick också smakprov på ett av Ikas nya favoritteer, som hon skriver om i inlägget Ny teförtjusning, nämligen detta Clipper-te. Jag blev faktiskt positivt överraskad eftersom jag har druckit väldigt tråkigt och blaskigt mintte tidigare. Det här har en fyllighet som tilltalar mig. Dessutom är det ekologiskt odlat och rättvisemärkt! Jag måste nog testa något mer från Clipper!

Det jag skickade till Ika var ett smakprovs-kit med en påse av varje sort från Greenfield Tea, en påse Green Oriental (lös-te, en nyfunnen favorit jag inte hunnit blogga om ännu) och några smakprov från sånt jag hade hemma, bild finns här.

Tack Ika!

3 kommentarer

 1. Anna Bergdahl Anna Bergdahl

  Festligt med byten!

  Jag kom att tänka på just det här med byten när jag stod och packade upp alla mina pocketböcker för några dagar sedan (har flyttat, igen).
  Visst har du varit med om att man träffas och byter pcketböcker med varandra? Har för mig att jag läst det på din sida och undrar lite hur ni gick till väga?

  God jul!
  /Anna

 2. Javisst, jag har varit på Bokbytardag hos Lisa. Vi var 5-10 personer som tog med max 10 böcker var. Vi lade upp alla på ett bord och sen på given signal började vi slåss om dem. :) Skämt åsido, det gick riktigt bra faktiskt. Några böcker blev över och donerades vart-det-nu-var.

  Jag måste få tipsa om Bookcrossing (vandringsböcker) också, om du inte känner till det. Registrera böcker på sidan, förse dem med etikett med id-nummer och placera ut på godtyckligt ställe. Följ dem sedan från läsare till läsare som förhoppningsvis meddelar att de hittat den. Man kan också arrangera bokbyten via sajten.

 3. Ika Ika

  Kul att läsa terecensioner av bytesteerna, och kul att du har gillat de flesta i större eller mindre utsträckning! Alltid spännande att se hur ens egna favoriter tas emot av andra. :)

  Jag är fortfarande hemma hos familjen och botaniserar i deras samlingar. Igår drack jag tyskt rooibos med mintchokladsmak, och för en stund sedan blev det Kyrkstallsblandning från Skellefteå…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *