Hoppa till innehåll

Två intervjuer och ett bankkonto

Idag har jag varit på två jobbintervjuer. Jag har en till intervju på måndag och ett av företagen vill skicka mig på ytterligare en intervju nästa vecka – i Skövde (men jobbet är alltså här). Jag tänker inte orda så mycket mer om allt detta innan det är klart, men det känns i alla fall inte helt orimligt att tänka sig att jag kan ha ett bra jobb inom en inte alltför avlägsen framtid!

Tiden mellan mina intervjuer idag använde jag för att gå till Swedbank och öppna ett konto där. Jag är inte riktigt nöjd med Nordeas internetbank och tycker att Swedbanks verkar bättre. Dessutom har jag nästan vant mig vid Swedbanks nya namn som är så hemskt (fast allvarligt, loggan! Såå WordArt av whomever!) och det är bra att dela bank med maken för smidiga överföringar och sånt. Så nu har jag i alla fall suttit och bläddrat runt i min nya fina internetbank, lagt in några mottagare och dessutom ringt Tele2Comviq som har telefontid till 22 (!) och fått veta att jag ändrar mina autogirobetalningar dit genom att kontakta banken. På ett sätt känns det helt bisarrt att byta bank, jag har ju alltid (ok, det var inte ens sant, men nästan) haft Nordea/Nordbanken och det har varit väldigt smidigt att ha personnumret som kontonummer, vilket jag alltså inte har nu. Men det ska bli väldigt skönt att kunna se hur mycket pengar jag har utan att behöva gå in på kommande betalningar och subtrahera den summan från totalsumman medelst huvudräkning, för att bara nämna en sak jag tycker är trist med Nordeas lösning.

3 kommentarer

 1. Lisa Lisa

  Det var tider det, när man hade sitt personnummer som kontonummer. Fick byta bank i samband med bostadsköpet, och det var det väl värt, men fyyy vilket fult VISAkort jag fick! Handelsbanken har någonslags konsttema, vilket resulterar i sjukt fula kort…

 2. Jag har kvar handelsbanken som jag haft i evigheter. Men på facket är det Swedbank och det fungerar bra tycker jag.

  Nördbanken har jag knappt haft alls ;-)

  Kram!

 3. Karin Karin

  Jag bytte också bank från Nordea till Swedbank förra veckan. Mestadels av smidighetsskäl för att H har Swedbank… Men så jobbar ju brorsan på Swedbank också… Hursomhelst, har du sett att man kan “customiza” (oj, swenglish) sitt VISA-kort? Man kan få vilken fin bild som helst. :)

  Att vi fick ett lånelöfte på 1,2 miljoner blir liksom mindre viktigt när man får reda på att man kan få ett snyggt bankkort. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *