An American Haunting

Jag har läst många sågningar av An American Haunting, men själv gillade jag den faktiskt. Filmen baseras på berättelserna om the Bell Witch som sägs ha plågat den amerikanska familjen Bell under 1800-talet. Särskilt John Bell och hans unga dotter Betsy Bell råkade ut för spökerierna – Betsy blev våldsamt attackerad av en osynlig ande om nätterna när hon låg och sov.

Det finns många versioner av berättelsen och filmen väljer en möjlig förklaring till händelserna. Jag tycker att berättelsen är snyggt uppbyggd, även om inte riktigt allt följer av förklaringen som ges. Det blir också lite väl mycket billiga skrämselknep som att lägga otäcka ljud över alldeles ordinära scener. Ändå tycker jag att helheten blir bra för att vara den här sortens film och att man får lagom hintar om vart berättelsen är på väg. Det var också roligt att se Rachel Hurd-Wood igen, hon som spelade rödhåriga skönheten Laura i Parfymen.

FilminfoIMDB: An American Haunting
Regissör: Courtney Solomon
År: 2005
Omdöme (1-5): 4
Relaterade inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *