Hoppa till innehåll

Konstig reaktion på penningbrist

Vi har det som sagt inte så fett fram till löningen i slutet på denna månaden. Man kan tycka att vår reaktion på det hela blev något udda… Hittills i år (nåja, förutom Tobago-resan då) har vi snålat och i februari lyckades vi halvera vår normala matbudget, men nu har vi storhandlat mat och till och med köpt lite kläder… på krediten på Hemköps-kortet… Den kredit vi för övrigt inte ens ville ha när vi skaffade korten, eftersom det känns olustigt att man kan råka handla för pengar man inte har. Just nu är det dock svårt att låta bli… det är ju bara några veckor kvar tills vi får pengar och vi måste inte leva i misär till dess… Givetvis lite synd att få betala tillbaka ännu mer skulder det första vi gör, men samtidigt är man väl nästan bara dum om man fortsätter i tre veckor till att försöka laga mat på ingenting – det har varit en utmaning att hitta på något utifrån det vi har haft i våra utrensade skåp på sistone. Och Jonas ville såklart känna sig lite välklädd på nya jobbet, det förstår jag verkligen. Själv har jag grämt mig över att jag gått på jobbintervju efter jobbintervju och sett ut som ett gotlandsruss i håret, eftersom jag inte haft råd att klippa mig… men men, det har gått ganska bra ändå – jag rapporterar inom kort.

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

  1. Lisa Lisa

    När man väl ser ett slut på pengabristen i horisonten är det nästan omöjligt att inte spendera “i förskott”… jag tycket ni gör rätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *