Hoppa till innehåll

Arkham Horror

Förra helgen dödade vi monster tillsammans med Björn, Linnéa, Frans och Malin. Vi var hemma hos B&L och fick se hur fint de fått det i mysiga nya etagelägenheten och fick dessutom äntligen testa spelet Arkham Horror. Jag kan tänka mig att det är tufft om man är insatt och det går någorlunda bra, men som det var nu kändes det väldigt invecklat och snårigt med alla pryttlar och undantagsregler och dessutom hade vi tydligen otur med monstren. Jag säger “vi” eftersom man spelar alla mot spelet snarare än mot varandra – det var lite mysigt. Det var kul att testa spelet, men det blev som sagt invecklat och dessutom långdraget… och ofta kände man sig ganska maktlös då man sögs ut i parallella universum och inte kunde göra något på ett tag… men ja, som sagt kul att äntligen ha testat. Måste dock säga att jag generellt gillar enkla, finurliga spel bättre än stora invecklade härken…

» Arkham Horror hos BoardGameGeek

(Det är lite spännande att posta det här inlägget eftersom jag just gjort om min förhandsgranskningsfunktion och jag inte riktigt vet om allt funkar till belåtenhet.)

En kommentar

  1. Ika Ika

    I den nära vänkretsen finns ett exemplar av spelet War of the Rings. Det är alltså någon form av brädspel där man utkämpar krig från Sagan om ringen. Jag har varit med en gång när spelet ställdes upp. Det tog sisådär 1½ timme. Det slutade med att värdparet fick spela det själv, eftersom vi andra vid det laget begav oss hem för att sova. De levde med det på köksbordet i en vecka innan de gav upp, utan att ha spelat det till slut.

    Det är liksom där jag känner att alla spelidéer kanske inte borde bli brädspel… Tacka vet jag Carcassonne, tex., som förvisso kan ta länge om man har många extensions, men som också kan förenklas ner till grundutförande och då har en väldigt enkel, men beroendeframkallande, idé. Eller för den delen ett annat favoritspel: Taifho. Även det har en väldigt enekl grundidé, men eftersom man hela tiden kan bli bättre tröttnar man inte så fort. Tror att de har en devis om “A minute to learn – a lifetime to master”. Det är just såna spel jag gillar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *