Hoppa till innehåll

Myskväll hos Karin & Henrik

Är precis hemkomna (i regnet… tänkte gå, men det blev vagn) från en väldigt mysig kväll hos Karin och Henrik. Vi fick god välkomstdrink, jättemumsig plockmat inklusive ruccolapesto som jag har velat testa länge (mmmmmums!), god öl och en kul omgång Alfapet som slutade med att Jonas och jag kom lika med 195 poäng. Jag ledde ett tag efter att ha fått in GOSPEL på ett synnerligen fördelaktigt ställe (hörnet), men jag hade Q och C kvar när vi slutade, så där fick jag 18 minuspoäng. Men hade inte Jonas vägrat godkänna mitt PLINGA bara för att det inte stod i SAOL (PLING var redan lagt och godkänt, men jag fick peta in mitt A på ett annat ord som blev verb men gav 8 poäng i stället för 9) hade jag antagligen vunnit med ett poäng… För övrigt tror jag aldrig att jag varit med om att någon lyckats lägga något med Q.

Nu ska vi sova!

4 kommentarer

  1. Lisa Lisa

    För att kunna lägga q måste man fuska. Eller lyckas få till orden quilta. Fast det finns nog inte heller i SAOL, jag vet inte ens om det stavas så vid närmare eftertanke…

  2. Jag tror faktiskt att quilta fanns med i K&Hs SAOL! Däremot inte quiche, quinoa eller quorn… Quenell fanns däremot… antagligen quisling också. Jag skulle nog vilja godkänna även quiche, quinoa och quorn (svåra men inte omöjliga), fast inte fuskvarianter som ql, qvinna eller liknande…

  3. Ika Ika

    Annars borde ju det ultimata ordet för bokstäverna q och c vara quiche… Men det kräver ju att man har de andra bokstäverna också, och att man hittar en lämplig plats för ordet.

    Jag tycker egentligen att x ger orättvist mycket poäng, med tanke på att det inte alls är särskilt svårt att få in.

  4. Ja, jag fick Q väldigt tidigt och hade nästan QUICHE… men saknade C. Och den fick jag först när det var nästan slut och alldeles för sent. Håller med om X, det finns ju mängder av ord i jämförelse och väldigt tacksamma ord dessutom. Korta och enkla at få in – TAX, LAX, TAXI, KEX och så vidare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *