Blackmail

Åh, det här är charmigt: Hitchcocks första ljudfilm! I början retas han med publiken genom att låta inledningen vara precis som vanlig gammal stumfilm – och sen börjar plötsligt karaktärerna prata! Jag kan riktigt se biopublikens reaktion framför mig.

Trots att vi såg denna på DVD är ljudet riktigt illa och det hade varit svårt att hänga med om det inte varit för den svenska texten – som tyvärr var dåligt översatt. Det krävs nog att man är Hitch-fantast för att uppskatta det här, men faktum är att jag tyckte rätt bra om berättelsen om en kvinna som begår mord i självförsvar och hennes pojkvän vid Scotland Yard som försöker hjälpa henne att mörka det. Men det finns ett vittne…

Dessutom är det roligt att se Hitch i en cameo och konstatera att han redan 1929 såg ut som en rund gubbe och redan då tycktes ha ett något ansträngt förhållande till barn.

FilminfoIMDB: Blackmail
Regissör: Alfred Hitchcock
År: 1929
Omdöme (1-5): 4
Relaterade inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *