Hoppa till innehåll

Mysterious Skin

Som åttaåringar blev två pojkar utsatta för sexuella övergrepp av sin baseball-tränare. Nu är de nästan vuxna och hanterar sina traumatiska upplevelser på helt olika sätt. Neil har blivit en iskall person som iscensätter övergreppen gång på gång, han söker den bekräftelse han trots allt fick från coachen hos en rad gubbar som köper sex av honom. Brian har förträngt alltihop, men minnena hotar att ploppa upp till ytan. I stället för att förstå sanningen blir han övertygad om att han blivit bortförd av aliens.

En hemsk, rå och gripande historia som ger en intressant och trovärdig skildring av de unga männens olika sätt att förhålla sig till det som hänt. Filmen är väldigt grafisk och innehåller många obehagliga scener. En film som lämnar spår efter sig!

Jag blir frustrerad när jag läser kommentarer till denna film som i princip går ut på “öööh, fan va bögigt” eller “inget för oss hetero-killar”. Det handlar inte om homosexualitet utan om övergrepp, våldtäkt och prostitution. Menar samma människor att de skulle gilla att se det motsvarande göras mot tjejer? Tyvärr är jag rädd för det…

FilminfoIMDB: Mysterious Skin
Regissör: Gregg Araki
År: 2004
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *