Das Leben der Anderen

Östtyskland, tidigt 80-tal. En agent blir satt på att avlyssna en manusförfattare som misstänks sprida propaganda som Pappa Staten misstycker till. Agenten förstår att författarens öde ligger i hans händer.

En bra film om ett otäckt samhälle som det trots allt finns goda människor i.

FilminfoIMDB: Das Leben der Anderen
Regissör: Florian Henckel von Donnersmarck
År: 2006
Omdöme (1-5): 4

En reaktion på “Das Leben der Anderen”

  1. Jag såg dne här filmen när den gick på bio, och var alldeles tagen av hur bra den var. Utan tvekan den bästa film jag såg under 2007! Det som var så bra var just att den både skildrade det östtyska kontrollsamhället i all sin fruktansvärda absurdhet, samtidigt som filmen var en väldigt fint berättad historia med många bottnar, Minns att jag efteråt funderade mycket på det här med vem som betraktar vem, vem som påverkar och styr över andras liv…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *