YP-vecka på Acando

Jag är en Young Professional på Acando. Så heter nämligen introduktionsprogrammet som nu har inletts med en intensivvecka och kommer att fortsätta med träffar då och då i nio månader. Introveckan hölls här i Göteborg, men det var bara jag och Julia från göteborgskontoret som var med. Resterande sex, fem killar och en tjej, kom från Stockholm och bodde på hotell. Senare blir det vi som får röra på oss i stället, men vi kommer i alla fall inte behöva vara borta mer än ett par dagar då.

Vi har träffat VD:n och en massa chefer och andra inom företaget och fått föreläsningar och diskussioner om allt möjligt – företagshistoria, företagskultur, konsultrollen, marknadsföring, med mera. I tisdags var vi på teater och såg Nuts på Artisten, teaterhögskolan här alltså. Det handlade om ungdomar som festade i ett hus som en av dem var ansvarig för och givetvis var det inte helt lyckat. Skådespelarna var väldigt uttrycksfulla, men det mesta var ganska tröttsamt överspelat och hysteriskt – och sen gjorde pjäsen en helomvändning till misshandel och sexuell tortyr som väl inte var sådär alldeles behagligt att se… men det är ju alltid kul att bli bjuden på teater, förstås. Tolkningsmöjligheterna för den något udda berättelsen var flera, men man skulle kunna säga att det handlade om att ställas till svars.

Det är bra att ha fått en ordentlig introduktion på Acando. Nu i veckan fortsätter jag att plugga Java-certifiering, vilket faktiskt är riktigt kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *