Hoppa till innehåll

Laglig vs. olaglig film

När man har fått hem en dvd-film från Lovefilm tre gånger och varje skiva pajar på precis samma ställe halvvägs in i filmen, är det okej att ladda ner den gratis från en bittorrentsajt så man kan se färdigt den då?

Jag ser gärna film lagligt, men det måste komma bättre alternativ! Det är inte hållbart när det är så mycket sämre att vara laglig än att vara olaglig. Det ploppar ju upp lite köp-nedladdningssidor då och då, men de är dyra, har dåligt utbud och kräver Windows-datorer med Windows Media Player. Samma sak för streaming-filmuthyrningssajterna, plus att problem då tillkommer om ens uppkoppling strular (och vi har skräp-Comhem, så det gjorde det såklart när vi testade medan jag fortfarande körde Windows). Om nu filmbranschen bryr sig om att folk laddar ner gratis är det hög tid att erbjuda vettiga alternativ, även till oss som inte vill ha en massa dyra dvd-skivor som skräpar i bokhyllan. Vad tusan ska man med dem till? 99,999% av alla filmer vill jag ändå bara se en gång.

Publicerat iFilm

13 kommentarer

 1. Intressant tanke, det borde ju vara ok att tanka ner för att se slutet? Lite samma sak som om du köpt skivan, och den sen blir repig (av en liten unge kanske?), är det då ok att du tankar ner en backup på den?

  Angående bra alternativ så måste jag nog ändå säga att där duger blue-ray gott och väl. Lovefilm har faktiskt hyffsat många och jag hoppas på fler i framtiden. 25 kr för en blue-ray skiva är helt ok. Speciellt med tanke på vilket meck det är att tanka ner en HD-film från nätet, jag menar att de är stora och kräver ofta en del meck innan du kan spela upp den. (tex går det INTE på en PS3).

  Detta kräver ju förståss att du har en HD-tv och nånting-som-kan-spela-hd-material, men du efterfrågade ju “bättre alternativ”…smakar det så kostar det :)

 2. Ja, man borde väl få ladda ner betalda filmer som pajar halvvägs, kan man tycka… Däremot har vi fått ett par skivor som inte spelat alls, trots flera beställda kompensationsskivor, och dem hoppar vi helt enkelt över tills vidare. Trist, vi har ju betalt vår månadsavgift till Lovefilm.

  Vi går faktiskt i PS3-tankar – den stöder ju Blu-Ray och det är vi sugna på. Men om man hyr Blu-Ray-filmer borde det väl kunna bli samma problem med trilskande och repiga skivor? En snabb googling ger förvisso att Blu-Ray är mindre repkänsligt än DVD, fast mer än HD-DVD. Undrar vad det betyder i praktiken…

 3. Jag har hittills inte haft problem med repiga skivor iaf, men det är ju klart att de inte funnits så länge så de inte hunnit bli repiga :)

  Om ni inte gärna ska spela en massa på PS3, utan använda den som “multimediamaskin” så anser jag inte att den duger till det. Köp helldre en blu-ray-spelare och en ett mediacenter som klarar av att spela upp allt man kan tänka sig. Ps3 är väldigt begränsad, även linux-varianterna funkar sisodär…
  men spela går ju såklart :)

 4. På vilket sätt duger den inte? Det är ju film som är viktigast för oss, men spelen är såklart en trevlig bonus…

 5. Ja i fallet “olaglig” film. Stoppar du in en blue-ray-skiva eller DVD så funkar det såklart jättefint. Men om du ska försöka ladda ner HD-material så finns det begränsningar, den klarar divx och vanliga mpeg. Men man vill ju utnyttja HD-kapaciteten, då funkar det inte varken i ps3:an eget interface eller med linux-stöd att lira HD. Åtminstonde inte tillfredställande för den summan pengar!

  som blue-ray-spelare och spelmaskin är den grym. men inte som optimal multimediamaskin…

  Jag funderar på byta ut den mot en sån här: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=254612
  och sen köpa en billigare blue-ray-spelare till…

 6. Det är utan tvekan OK att ladda ner sista biten av en film man har på det sättet. Själv använder jag bittorrent för att digitalisera mina LP och för att rippa ljudböcker jag har på CD utan några som helst moraliska betänkligheter.

 7. Är ni för övrigt säkra på att det inte är samma skiva de skickat till er tre gånger? Det verkar rätt osannolikt att tre skivor skulle strula på samma ställe.

 8. Jag tycker också det verkar osannolikt, men jag är ganska säker på att vi fick åtminstone den första ersättningsskivan innan de rimligtvis kunde ha fått tillbaka den trasiga. Men visst har vi tänkt att det säkert är samma skiva, både angående denna och andra strulande filmer…

 9. Hejsan.

  Hamnhotellet i sig var väldigt bra, det ligger inte inne i Visby utan en 10 minuters promenad väg därifrån ungefär. Väldigt bra service, väldigt fräscht. Vi hade ett dubbelrum, två 90 sängar som stod ihop, en dusch och toa. Det är alldeles lagom för två personer och det var väldigt mysigt. :)
  Så jag skulle absolut rekommendera det, det ligger som sagt inte inne i Visby men det var ganska skönt. Frukost ingick och var en vanlig “svenne” frukost. :)

  Hoppas ni får det bra.
  /Maria

 10. Det vore grymt! Vi har hittat ett paketerbjudande som vi ska utnyttja om allt går väl: köper man precis den projektor vi vill ha och lägger till 500 spänn får man en PS3 också. Kan det väl vara värt! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *