Hoppa till innehåll

Semesterresa till Gotland bokad!

I sommar har vi vår första riktiga semester. Det känns vuxet! Tänk att man kan få betalt för att vara ledig! Om man ska vara något mindre översvallande handlar det förvisso om förskottssemester, vilket innebär att vi kan åka på återbetalning om vi skulle byta jobb, men det behöver vi inte tänka på just nu. :)

Idag bokade vi en vecka på Gotland! Vi ska låna bil av Jonas föräldrar i Oskarshamn, ta färjan därifrån till Visby och bo på Hamnhotellet i Visby hamn. Jag har aldrig varit på Gotland tidigare och ser fram emot det väldigt mycket! Jonas gjorde lumpen där, men den här vistelsen ska förhoppningsvis bli väldigt annorlunda mot det. :)

Gotlandstips emottages tacksamt! Saker att se och ställen att äta på som passar veganer. Än så länge har vi inte så konkreta planer. Vi ska givetvis strosa i Visby och vi har ju bil, så vi kan åka runt en hel del också.

7 kommentarer

 1. Att bara sitta på en stenstrand och slappa och plocka fossil är trevligt (det är fossil i ungefär varannan sten…).

  En tur till Karlsöarna rekommenderas! Det går båtturer över en dag. Om jag skulle åka igen skulle jag nog sova över där, men det går bra att åka över en dag också.

 2. Erik Norell Erik Norell

  Jag rekommenderar er att ta en tur till det som var P18 en gång – det har visst gjrots om till bl.a. restaurang har jag hört från gotlänningar.

  Och G:a Masters på Södra Kyrkogatan i Visby – otroligt bra restaurang när vi var där 2003. :-)

  Och som tidigare talare sagt: Karlsöarna får man inte missa, likadant med Gotlands Fornsal.

  Är man mer äventyrlig kan jag rekommendera att ni åker på dykutflykt med VisbyDyk (vet inte om det heter det längre, det är några år sen sist).

  Lycka till!

 3. sericea sericea

  skoj skoj, Gotland är fint. Glöm inte Lummelundagrottorna och Hoburgsgubben, den mest kända rauken. jag rekommenderar även en tur till Fårö, oerhört vackert och kargt landskap som nästa känns overkligt. och Högklint! finns bilder på min flickr från Gotland btw.

 4. Lummelundagrottorna håller jag med om.

  Området kring Hoburgen är trevligt, men själva rauken Hoburgsgubben tycker jag inte är mycket att hurra för.

 5. Håller med Erik G:a Masters (restaurang/pub) är supermysigt, Lika så Folhammar i Ljugarn (raukområde) Vet inte vad du är intresserad av men Gotland har mycket fint/skoj att erbjuda. Mvh/ Sarah i visby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *