Veggoburgare på Jonsborgs gatukök

Vi har sneglat på Jonsborgs gatukök på Avenyn ända sedan vi flyttade hit. De säljer en massa vegetarisk/vegansk snabbmat och jag har velat testa hur länge som helst, men det har förstås fallit på att vi inte äter snabbmat ute. Igår testade vi för första gången, när vi var på stan och försökte hinna uträtta lite ärenden efter jobbet – och nu är vi ju inte utfattiga studenter längre, så nu kunde vi stilla vår hunger utan alltför dåligt pengasamvete. Vi åt varsin veggoburgare av den riktigt bra sorten – stabila sojaburgare, inga kletiga grönsaksburgare – med vegansk hamburgerdressing. En lyckosam överraskning var att det var “happy hour”, vilket innebar två för en på all mat (ej dryck) mellan 18-20. Vi fick våra burgare (39 kr ordinarie pris), en cola och en lättöl för 60 kr, helt okej! Gott var det också, burgare som de smakar hemma.

Om jag jobbar inne i stan framöver, t.ex. sitter inne på Acandos kontor efter att de flyttat det (yes, det är på g), ska jag banne mig ta mig till Jonsborgs på lunchen då och då! De hade en del annat veganskt som också bör testas.

3 kommentarer

 1. För några år sedan var det en klassiker på första maj, först demonstrera sedna vegoburgare på Avenyn.

  Svara

 2. jag ska bara säga dig att jag tycker deras
  mat suger och priset !!omg det är för mkt även om deras kiosk ligger närmare går jag alltid till lasse på heden det kallar jag ettt äkta svenskt gatukök

  Svara

 3. Jonsborg har numera blivit en institution bland oss veganer här i Götet. Det känns unikt med ett sådant utbud av snabbmat för veganer! Bäst var veganköttbullarna med brunsås som fanns ett tag, men dom verkar inte finnas längre… Synd. Annars är chorizon en favorit :-)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.