Förvirrande graviditetstidsangivelser

Det är ju inte utan att man känner sig lite dum när man blir helt ställd när någon frågar vilken månad man är i. Men det finns ju olika sätt att ange graviditetstid och jag har använt ett av veckosätten utan att bry mig så mycket om de andra… men nu ska jag skaffa mig bättre koll!

Just nu är jag i:
– andra trimestern (av tre)
– 5:e månaden (av 9 kalendermånader)
– 6:e graviditetsmånaden (av 10 lunarmånader)
– 22:e veckan (av 40)
– v21+3 (av 40+0)
– 150:e dagen (av 280)

Själv har jag mest räknat med varianten som även MVC använder, fullbordad vecka + antal dagar, dvs v21+3.

5:e månaden är vad jag hädanefter tvärsäkert ska säga när folk frågar vilken månad jag är i. I 2 veckor och 3 dagar till… blir det väl? :) Första månaden räknas som vecka 2-6 och 9:e månaden som vecka 36-40. Femte månaden är alltså vecka 20-24.

Till en början räknade man ju veckor för att veckorna var så få att det inte blev mycket mer än just veckor. Trots att jag givetvis uppfattat att antalet veckor ökat känns det nästan lite överväldigande att plötsligt vara i femte månaden.

För övrigt mår jag fortsatt bra, tack och lov, men har lite bekymmer med att ligga bekvämt. Klagar dock inte (så mycket ännu), hellre det än att kräkas stup i kvarten och gå runt som en zombie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *