Hoppa till innehåll

Flock

Ytterligare en verklighetsbaserad bok om multipla personligheter – jag har även läst Sybil och A Fractured Mind. Den här boken gillade jag! Joan Frances Casey, eller rättare sagt hennes dominerande personlighet Renee, berättar själv varvat med terapeuten Lynn Wilsons dagboksanteckningar. Precis som i andra fall präglas Caseys barndom av hemskheter och för att hantera dessa har hon delat upp sig i så många som 24 olika personligheter med olika behov och beteende. Somliga, som Renee, är kompetenta medan andra som Josie bara kastar sig själv in i en vägg så fort hon kommer fram. För att få henne hel igen utvecklar Lynn och hennes man Gordon en spektakulär relation med “the Flock”, som de kallar personligheterna. De blir hennes extraföräldrar, som lär henne hur en familj borde fungera och att hon är älskad och accepterad som hon är. De visar ett fantastiskt, mångårigt och ofta otacksamt engagemang som kräver många timmar både på arbetstid och fritid. Mycket intressant läsning!

BokinfoTitel: Flock
Författare: Casey, Joan Frances
ISBN: 0449907325
Publicerat iBöckerVardagsliv

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *