Le salaire de la peur

Le salaire de la peur (Fruktans lön) ligger på IMDb Top 250 (#134 just nu) och även om jag tyckte att den lät lite trist innan jag såg den så får jag lov att erkänna att jag förstår varför! Det är en riktigt halsbrytande nagelbitarfilm om några dagdrivare som tar ett farligt jobb som går ut på att köra nitroglycerin genom oländig terräng. Filmskaparna gjorde någonting väldigt rätt, för det blir himla spännande! Huvudpersonen är vansinnigt osympatisk, men det gör mig inte mer oengagerad – tvärt om sitter jag och studsar, applåderar och skrattar rått när det går illa för honom.

En mycket sevärd klassiker!

FilminfoIMDB: Le salaire de la peur
Regissör: Henri-Georges Clouzot
År: 1953
Omdöme (1-5): 4
Relaterade inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *