Hoppa till innehåll

Visby: Botaniska och fornsalen

Idag blev det ytterligare en dag i Visby. Vi började med att åka till området Skarphäll och leta rätt på butiken 4mom. Det är främst en nätbutik med mammakläder. Affären var liten och jag hittade ingenting.

Sen parkerade vi bilen och traskade in i innerstaden. Det är bra att inte vem som helst får köra in där, men det är ändå ganska mycket bilar med alla boende, taxi och transporter. Vi tog en sväng i Botaniska trädgården och jag fotade lite pollinering:

Visby

Visby

Magen fick vara med på bild också:

Visby

Det var varmt och vi blev ganska trötta, så vi promenerade mot Barista Café där jag vid vårt förra besök spanade in en smoothie jag ville ha (mango/hallon). På vägen beundrade vi bland annat Fiskargränd:

Visby

Det är så fantastiskt många fina gränder och söta hus med rosor i Visby!

På Barista avnjöt vi smoothie respektive kaffe och tog ett parti Alfapet:

Visby

När vi spelat färdigt (Jonas sopade mattan med mig…) var det dags för lunch, så vi köpte tofusallad och satt kvar en stund till.

Sen var det museidags! Gotlands Fornsal var ett ganska lagom museum med bildstenar, fossil, stadsmodeller, vikingaskatter, kyrkostatyer och en massa annat fint. Man fick inte fota där inne, vilket folk som alltid gjorde ändå… men jag respekterar faktiskt sånt, så jag har inga bilder att visa.

Sen shoppade vi litegrann. Jag behövde fler korta strumpor och Jonas köpte solglasögon för att förhoppningsvis slippa bli tokigt bländad i bilen igen. Efter det var vi rysligt trötta och min mage var lite besvärlig (den är liksom stor… och idag fick jag obehag av att gå), så vi åkte hem till hotellet och åt middag på restaurangen här.

En kommentar

  1. Elisabeth Elisabeth

    Jag blir helt inspirerad av att åka till Gotland (igen, var där för många år sedan) när jag läser här. Det ser så fint ut på bilderna och verkar så mysigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *