Hoppa till innehåll

Hemma igen!

Igår kom vi hem till Göteborg igen. Vi blev faktiskt mötta av en enorm hetta och strålande sol, inte något klassiskt göteborgsregn (det kom inatt i stället…). Eftersom John med familj var på Liseberg åkte vi i princip bara hem och lämnade väskorna innan vi gav oss ut igen och träffade dem. Kul att passa på när de är här, vi missade dem ju i Nyköping eftersom de är ute och semestrar.

Vi har haft några dagar i Nyköping, kom dit i tisdags tillsammans med Janne och Ingbritt som vi fick åka med eftersom de var på väg till en semesterresa på Höga kusten. Det blev en lunch med alla föräldrarna och sedan åkte Janne och Ingbritt vidare. Jonas och jag såg till att få lite kläder tvättade och såg drömmande fram emot att vi också snart har egen tvättmaskin…

I Nyköping hann vi äta glass i hamnen (nyköpingsklassiker!) med Ellinor och hennes mamma, hälsa på farfar som numera bor på Mariebergsgårdens äldreboende, åka ut till Herrängen och njuta lite av den lantliga stillheten samt ta en sväng till färjeläget för att äta glass, baka pizza och köpa ett babyplagg på Åhléns som hade så hårda knappar att jag fick använda verktyg för att knäppa upp dem när jag skulle prova! Ska bearbeta dem lite och hoppas att de ger med sig, man kan ju inte gärna stå och bända med mejsel mot sin bäbis…

Däremot hann vi inte gå på stadsvandring som vi hade tänkt – eller vi hade nog hunnit, men vi var väldigt trötta efter utflykten till landet och det skulle dessutom ha blivit väldigt sent med mat och packning.

Vi åkte Swebus hem och sparade en tusenlapp jämfört med att åka SJ och slapp dessutom byta och krångla, åka baklänges och bli allmänt irriterade som jag tycker att man alltid blir på SJ… Det tog lite längre tid, men var mycket smidigare och det gick ju fort ändå när vi spelade Alfapet.

Nu är jag så där nyhemkommenstirrig. Det är massor av småsaker överallt som vill ha uppmärksamhet och jag flackar hit och dit och har trettiosju saker på g. Gå igenom posten och e-posten, betala räkningar, ladda in bilder, svara på meddelanden, blogga, packa upp, handla mat, boka tvättid… det är skönt att vi är lediga nästa vecka också så man hinner landa och slappna av lite i Göteborg också innan jobbet drar igång!

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

 1. Julia Julia

  Välkomna hem! Vi vill snart bjuda in er till oss, men för tillfället har vi bara kartonger överallt.. men snart ska vi försöka bjuda in er! Kram!

 2. Inger Inger

  Hej Helena
  Jätteskoj att läsa samt titta på vackra bilder från hemön blandannat.
  Ha en fortsatt skön sommar.

  MVH
  Inger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *