Med en tom barnvagn på stan…

Jag tycker lite synd om alla människor vi lurade på stan idag. Särskilt killen som måste ha fått en smärre chock när vi tog oss in på Västtrafik i Brunnsparken och jag fastnade lite i dörren varpå Jonas som gick först obekymrat släppte dörren rakt på barnvagnen, jag krånglade och lyckades fastna i en stol som stod innanför och killen studsade fram för att hjälpa till medan jag lite lagom vårdslöst hivade in vagnen… det är skillnad på att köra vagn med och utan barn i, helt klart.

Dessutom var det ganska många som tittade ner i vagnen där det stod en påse mitt på “bäbisen” och förmodligen hann de tänka både ett och annat om vår lämplighet som föräldrar innan de eventuellt hann se att vagnen var tom…

Vi gjorde dessutom alkisgrejen att köra alkohol i vagnen, eftersom vi handlade öl till Jonas på Lidl på hemvägen…

Vi har alltså köpt barnvagn idag! Igår ringde jag på en annons på Blocket och idag åkte vi och tittade på den. Den var jättefin, så vi tog den. Här är ett par usla bilder på den (inte så lätt att fota en jättestor sak på liten yta i obefintlig belysning…):

Teutonia Fun 07

Teutonia Fun 07

Det är alltså en Teutonia Fun, precis den vagn vi spanat in och totalt snöat in på, fast förra årets modell. Första bilden på produktsidan visar chassit med en liggdel på, men vi har i stället en så kallad mjuklift som man lägger i sittdelen (den grå saken).

Vi fick massor av saker till: mjuklift, regnskydd, vindskydd, myggnät, skötväska och parasoll. Alla dessa grejer skulle ha kostat en förmögenhet nytt och vi fick allt för ungefär halva priset – fortfarande mycket pengar, men en klar förbättring och jag tror tyvärr inte vi skulle blivit nöjda för mindre pengar.

Det bästa med den här vagnen är att den är väldigt lättkörd med sina svängbara framhjul – du kan lätt kryssa mellan fotgängare och du vänder på ingen yta alls – och att den bara är 54 cm bred och överhuvudtaget skapligt lätt och nätt så att man relativt lätt får ombord den på spårvagnar och bussar.

Det känns bra! Vagnen är väldigt fin och fräsch – lite normalt slitage bara. Allt är nytvättat så den luktar väldigt gott.

Köper man nytt kan det vara ohemult långa leveranstider, så det är därför vi redan kikat runt – plus att vi passade på när vi såg en vettig annons, såklart.

4 kommentarer

 1. Förresten; angående potta/blöja tipsar Lina och Martin om http://www.ecsweden.se
  Ava började med potta väldigt tidigt och är nu helt blöjfri sen ett tag tillbaka. De rekommenderar också bärsjal istället för babybjörn, men alla föräldrar är ju olika :)

  Svara

 2. EC är häftigt… det vore onekligen bra att anamma åtminstone en del av det där och försöka få en blöjfri unge skapligt tidigt.

  Vi är nog mest sugna på sele faktiskt, de ser enklare och mer ergonomiska ut. Har sett bärsjalsfolk på stan där det ser ut som att tyget skär in i axlarna på dem, men vad vet jag, det kanske är jättebekvämt. Får man en liten bäbis kan den ju vara för liten för en sele i början, men sjal funkar alltid. Vi får väl se hur vi gör…

  Svara

 3. jag har sett många i Majorna/Kungsladugård som går med sina barn i bärsjal. det ser lite flummigt ut men verkar ju funka. fast det kanske tar ett tag innan man får in knixen på virandet, så man inte tappar barnet i backen, hemska tanke.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *