Hoppa till innehåll

Tales from Earthsea

Japansk titel: Gedo senki

Den här filmen är tydligen en rejäl slakt av Ursula K. Le Guins böcker, som jag inte läst. Bra är den i alla fall inte… jag misstänker att den lider av samma fenomen som filmerna om Harry Potter, att det finns så mycket material i böckerna och att man totalt misslyckas med att göra ett bra och begripligt urval. Vad vill de? Filmen är inte ens snygg, bara ointressant.

Goro Miyazaki kanske borde låta pappa Hayao sköta filmskapandet i fortsättningen… Det brukar bli bättre då.

FilminfoIMDB: Tales from Earthsea
Regissör: Goro Miyazaki
År: 2006
Omdöme (1-5): 2
Publicerat iFilm

En kommentar

  1. Älin Älin

    Jag tycker att filmen har en enastående historia, även om den inte är så lik orginalet. Den visar både de bra och mörka sidorna i livet och hos människor. Filmen handlar om döden, och om livet så det är inte konstigt att den inte är humoristisk och glädjefull som Hayao Miyazakis filmer. Jag tycker att det är bra att Goro försöker skilja sig från sin pappa, och det var trots allt hans första film. Hayao Miyazaki är ju också ett geni bland regisörer, så jag tycker inte riktigt att man ska jämföra hans verk med hans son. Jag tycker att Tales from Earthsea är en film som man blir glad av. Om man är deppig och känner att livet suger så kan man titta på den för att börja uppskatta livet igen. Animeringen är djup och vacker, och drakarna är fantastiska. Landskapen och bakgrunderna är fantastiska. Människorna skulle kunnat vara bättre animerade och mer detaljerade jämfört med landskapen, men ingenting är perfekt. Karaktärernas drag är också en viktig del och den delen har Goro lyckats bra med. Till skillnad från Hayaos filmer så bygger Goro upp karaktärsdrag mycket mer intressant och bättre. Jag skriver det här under en engelska lektion, “but I'm not done rambling”. Min åsikt är alltså kort sagt, att “Tales from Earthsea” är en film värd att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *