Tristan + Isolde

En maffig film baserad på legenden om Tristan och Isolde. Den engelske hjälten Tristan misstas för död och ”begravs” genom att skickas ut på en båt i havet. Båten strandar i Irland där Tristan tas omhand av prinsessan Isolde och kärlek uppstår. När Tristan återvänder till England vet han fortfarande inte Isoldes sanna identitet.

Isoldes far utlyser en turnering där vinnaren ska få Isoldes hand. Tristan tävlar för sin styvfars räkning, klanledaren Marke. Först när han vunnit inser han att det är Isolde Marke ska gifta sig med. Han bestämmer att lojaliteten till Marke är viktigast, men givetvis är det inte så enkelt att hålla tassarna i styr…

Pampigt och dramatiskt.

FilminfoIMDB: Tristan + Isolde
Regissör: Kevin Reynolds
År: 2006
Omdöme (1-5): 4
Relaterade inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *