The Darjeeling Limited

Tre bröder möts för en resa i Indien och det visar sig att en av dem lurat med de andra för att uppsöka deras förlorade mor. På vägen råkar de ut för både det ena och det andra.

Det här är ingenting för mig, utan ytterligare ett exempel på sån där banal humor som alla verkar älska men jag inte alls förstår mig på. Jag tycker bara det blir oerhört tröttsamt. Allt grundas på brödernas dålighet och de är så otroligt dåliga att det liksom bara blir för mycket – jag kan inte göra annat än sucka djupt när de får för sig att köpa en orm, till exempel. Det är så givet vad som ska hända… Dessutom känns det mest osmakligt när man mitt i allt detta överdrivna tramsande plötsligt blandar in så allvarliga grejer som barn som dör.

Jag hatar alla karaktärerna, men om jag ska säga någonting positivt så är det åtminstone lite snyggt att de väldigt konsekvent håller sig till sina drag. Det är lite roligt med den dominerande brorsan som bestämmer allt åt de andra, i ungefär fem sekunder… och sen igen när man får se vad han brås på. Men nej, annars är det verkligen inget i den här filmen jag tycker är kul.

FilminfoIMDB: The Darjeeling Limited
Regissör: Wes Anderson
År: 2007
Omdöme (1-5): 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *