Hoppa till innehåll

Första veckan på nya kontoret

Nu har jag jobbat i stan i en vecka! Det är sååå skönt! Jag är så fri nu, jag bara gör klart mina morgonbestyr och går ner till hållplatsen, så kommer det strax en vagn som jag kan åka hela vägen fram (okej, jag måste gå en liten bit också, men jag slipper byta till en buss som går en gång i halvtimmen!). Visst krånglar vagnarna lite ibland, men det är sällan någon katastrof om man kommer till jobbet några minuter efter åtta.

Den enda nackdelen med att jobba i stan är väl att det blir dyrt. :) Jag åt ute varenda dag i veckan! Tror jag gjorde det en gång under hela tiden kontoret låg ute i obygden, så det är onekligen skillnad. Nästa vecka ska jag försöka vara åtminstone lite duktigare – har köpt en sån där “korv” med ärtsoppa som ska få bli lunch två dagar.

Det blir lätt att man shoppar en del också, när man har så nära till allt… i måndags köpte jag två par knästrumpor, ett par over-knee-strumpor och ett par mammastrumpbyxor på lunchen. Jag har ju ett par vadlånga tajts som är de skönaste benkläder (fint ord, men hur sammanfattar man annars..?) jag har just nu, men jag vill inte ha bara vader! Knästrumporna var okej, men kliade en del. Försökte köpa med så mycket bomull som möjligt, men varför ska det vara så omöjligt att hitta strumpor med 100% bomull nuförtiden? Det gick ju förr? Jag hatar alla dessa bomullsmixar som kliar och gör fötterna svettiga. Over-knee-strumporna, som går en bit upp på låret där resåren smiter åt lite väl tajt, har jag bara testat en stund hemma och de kliade vansinnigt mycket. Vet inte om jag vågar försöka använda dem en hel dag… Mammastrumpbyxorna har jag inte heller vågat använda en hel dag. Tyckte de klämde lite över magen och dessutom såg de inte ut riktigt som jag hoppades, jag hade gärna haft heltäckande svarta, men de är halvtransparenta en lite märklig, rökgrå färg. Och framförallt hatar jag ju egentligen alla såna syntetiska plagg, tycker de är riktigt obehagliga. Så det kanske var ett otroligt dumt köp… men jag var ju tvungen att testa… suck…

På eftermiddagen begav jag mig till Myrorna och blev besviken som alltid. Det är ju bara skräp där och jag inser det varje gång jag går dit med nya fina tankar om hur bra det är med billiga kläder och återanvändning av resurser… Jag hittade inga snickarbyxor, men däremot ett par mammajeans för 80 kr. Får se om de är något att ha, har inte testat dem ännu eftersom jag tänkte tvätta dem först (tvättid imorgon). Dessutom fick jag faktiskt tag på en gigantisk och ful, beige jacka med ljusblå detaljer för 145 kr (tror jag det var). Åtminstone nu kan jag ha den med och utan fleecejackan under och det är ändå lite magplats kvar. Den har huva, vilket jag saknat med fleecejackan. Vet inte hur regntät den är, det blir väl det som blir det avgörande testet för om den duger eller ej. Premiäranvänder den i nästa vecka efter tvätt. Synd bara att fleecejackan trots sin gigantiskhet är väldigt mycket snyggare (svart!). Men ska det vara billigt och ha plats för magen får man helt enkelt inte vara kräsen. Alls.

I veckan har jag även köpt ett par benvärmare och ett par mammaleggings. Benvärmarna var i syntet, vilket jag såklart tyckte var synd, men jag använder dem utanpå leggings och strumpor, för att snygga till och täta skarven som blir mellan dem, och då funkar det hyfsat. Mina mammaleggings använde jag en dag och säger bara aldrig mer! Jag fick gå och dra upp dem hela tiden, vansinnigt irriterande. Det var de 179 kronorna… ska försöka sälja dem på Tradera när jag tvättat dem, men det blir jag väl knappast rik på. Det som gäller i leggings-väg nu är i stället att använda mina vanliga gamla och korva ihop dem under magen. Inte optimalt, men åtminstone mycket bättre.

I tisdags var jag på MVC (första gången Jonas inte var med, tiden var lite otymplig och vi vet ju hur det går till nu…). Mitt järnvärde var bättre! Känns bra, men jag ska fortsätta äta tabletter som gör magen hemsk.

Jonas blev sjuk efter mig och har varit sjukskriven från tisdag lunch och veckan ut.

I onsdags var det som sagt YP-dag och sedan vattengympa – jätteskönt!

I torsdags gick brandlarmet på jobbet. Det blir säkert fler gånger eftersom det finns en restaurang i huset… Vi hade inte fått ordning på rutinerna ännu, så vi hade ingen officiell uppsamlingsplats. Det var tur att det inte var skarpt läge, då hade brandkårens arbete försvårats betydligt av alla kryllande konsulter… och dessutom tog det oändligt lång tid för oss att köa ut genom trapphuset. Menmen, det var rätt skönt med lite luft och det regnade faktiskt inte på oss. :)

Vi blev även bjudna på tre sorters tårtor till tre-fikat eftersom Acando utmärkt sig i Microsoft-sammanhang och det skulle firas. Det blev mycket fika den dagen, eftersom jag hade dejt med LisaBelindas café på Eklandagatan efter jobbet. Var väldigt nyfiken på deras allergiker- och veganvänliga sortiment, som jag tycker är ett ypperligt initiativ. Tyvärr tyckte jag att mitt bakverk var sådär och det övriga veganska såg inte heller så intressant ut. Inredningen var ganska härligt kitschig, på ett sätt som kan vara kul på café men skulle vara fruktansvärt hemma. Toan hade varit okej om det inte blivit stopp i den… vilket löstes efter mitt påpekande genom att dörren låstes… Nåja, jag hann gå i alla fall och tur var väl det. :) Kul att träffa Lisa var det såklart, det var länge sen!

Shoppade lite igår också, men det får bli ett eget inlägg, för nu är detta väldigt långt redan…

Vad jag gör idag lördag är att jobba med min exjobbsframläggning. Ordnar slides till presentationen och sådär. Det är alltså vad jag borde göra, men i stället sitter jag här och skriver massor om min vecka…

3 kommentarer

 1. Ika Ika

  Strumpbyxor är knepigt. Jag gillar att använda kjol även under den kallare delen av året, och då kommer man ju inte undan. Trodde länge att jag och strumpbyxor inte alls går ihop efter diverse skräckupplevelser med finstrumpbyxor i konstmaterial under konfirmationen.

  Numera köper jag bara strumpbyxor som till största delen består av naturmaterial. Ett tips (funkar kanske inte så bra med bebismage, men den är ju inte evig, och dessutom kan det ju finnas andra som läser) är H&Ms barnstrumpbyxor. De är oftast hyfsat billiga (beställde just ett tvåpack över nätet för 10 euro), De består av 80 % bomull, vilket är ungefär så högt man kommer när det gäller bomullsinnehåll i strumpbyxor. Jag, som är märkbart över medellängd (1,76), var skeptisk till om längden skulle räcka till, men det visade sig att de är alldeles tillräckligt långa. Faktiskt längre än vissa av KappAhls strumpbyxor för vuxna kvinnor. (Det här tycker jag är lågt av KappAhl – de borde ju vara beredda på att skandinaviska kvinnor kan ha rätt långa ben.)

  Men, ja, strumpbyxor är ett knepigt ämne. Säkert kan man också vara olika känslig för konstmaterialen, men jag har som sgat tyckt att det ofta går bra om de till största delen består av bomull. Har ett par stycken i ylle-bomull-polyamid också, och där kan det faktiskt bli lite kliigt av yllet. Fast jag är inte så känslig för ylle, och brukar vänja mig rätt fort. Mysigt värmer de i alla fall när det blir kallt!

 2. Bra tips! Kanske får testa dem när jag inte har bäbis i magen. Det största problemet med strumpbyxor, förutom materialet, tycker jag annars är att de alltid sitter åt så vansinnigt hårt upptill. Oavsett hur stor storlek jag tar blir jag som ett timglas när de skär in i hullet… och det är ju både fult och obekvämt.

  Jag tycker att leggings är mycket trevligare, åtminstone den sällsynta sort som man kan prova innan man köper. Det är så himla trist att behöva chansa, som alltid är fallet med den här typen av kläder – som dessutom är rejält dyra! Problemet med leggings om man inte vill vara barfota är förstås skarven som blir mellan leggings och strumpor, men då kan man ju t.ex. ha benvärmare över.

  Jag är hyperkänslig mot ylle, tycker det kliar något fruktansvärt – och det går ju inte ihop med mina vegantankar heller.

 3. Belinda Belinda

  Belindas Café i centrala Göteborg.

  Hela sortimentet är naturligt gluten och laktosfritt. Vi erbjuder också ägg, soja, socker och mjälprotein fria alternativ.
  Med vårat julsortiment har vi har allt inför julbaket och julens festligheter. Alltifrån lussebullar till Lucia till pepparkaor av alla slag.

  För vidare mer avancerad och större beställning ring 031-165 506 eller kom förbi på Eklandagatan 2 för att få igenom just ditt önskemål varor, bakelser, tårtor. Vi på Belindas glutenfria café gör det omöjliga möjligt för att just nu ska få en perfekt jul.

  Just nu undersökning: Vad för typ av paj önskas just nu? Vad söker du som multiallergiker?

  För mer informaton: Belindascafe@live.se

  Hjärligt välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *