Stolen ergonom-approvad!

Jag har fått bekräftat av en ergonom att min stol är bättre än de flashiga kontorsstolarna!

Ergonomisk arbetsplats
Ful men bra stol.

Vi har precis haft en liten föreläsning med en ergonom som förevisade hur man ska ställa in kontorsstolarna och arbetsborden. Efteråt frågade jag om min fula stol. Jag förväntade mig nog att han skulle börja visa hur jag skulle ställa in den flashiga kontorsstolen, men icke. I stället bekräftade han att denna löjliga lilla stol är mycket bättre för mig. Jag är för kort för de häftiga stolarna! Och det som var lite lustigt i sammanhanget var att han själv var för lång för både stolen och för bordet i stå-läget, så han demonstrerade hur man nästan skulle ställa in dem. Man ska vara normallång för att kunna ha en korrekt arbetsställning, alltså… Kortis- och långisdiskriminering!

Han rekommenderade mig att begära en riktig stol efter föräldraledigheten, en som har inställningsmöjligheter men passar en kortis. Fulstolen duger i alla fall tills vidare.

3 kommentarer

 1. Jag har själv precis slängt ut min kontorsstol från IKEA (ok, den var kanske inte jätte-high-tech) till fördel för en helt vanlig stol från 50-talet som följde med rummet.

  För vem behöver snurra och höja och sänka stolen hela tiden, egentligen?

  Svara

 2. jag gillar min stol, och har turen att passa i den :) men däremot vill jag ha ett laptopställ!

  Svara

 3. Ha, precis vad man kunde vänta sig! Jag har ju istället problemet att jag är för lång för de inställningar som brukar vara gjorda på de stolar jag förväntas sitta på, men det är ju lika illa oavsett om man är för lång eller för kort. Efter tre dagar på felinställd stol har jag envist ryggont, och tror att jag ska följa ditt exempel imorgon och ta en kundstol istället. Det kan ju bara bli bättre…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *